Saftig biff med Hasselbackpoteter og rødvinssaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig biff med Hasselbackpoteter og rødvinssaus

Når du kjøper et dyrt stykke kjøtt for å steke deg en biff, gjelder det å behandle kjøttet med respekt sånn at du får mest mulig god smak og opplevelse for pengene.

La gjerne biffen være rosa midt inni. Helt gjennomstekt biffkjøtt, vil lett kunne bli tørt og ikke veldig smakfullt. Du må gjerne la den være blodig også, dersom det passer smaken din best.

Disse biffene er 2 cm tykke. De steker jeg på sterk varme i 3 minutter på hver side før de får hvile i noen minutter. Da er de godt rosa, men ikke blodige.

Til rødvinssausen bruker jeg kraft fra boks. Det selger de i helt vanlige dagligvarebutikker. Bruk gjerne hjemmelaget dersom du har det på lur.

Saftig biff med Hasselbackpoteter og rødvinssaus

Oppskrift på saftig biff med Hasselbackpoteter, smørstekte grønnsaker og rødvinssaus
4 personer

4 biffer á 150–200 g
flaksalt
nykvernet pepper
nøytral olje til steking
25 g smør

Hasselbackpoteter
4 kokefaste poteter
40 g smør
salt
pepper

Smørstekte grønnsaker
2 gulrøtter
½ sellerirot
1 pastinakk
1 persillerot
3 vårløk
40 g smør
salt

Rødvinssaus
5 dl kyllingkraft
2 ss hvetemel
2 dl rødvin
1 ts dijonsennep
2 ss smør
salt
nykvernet pepper

Start med potetene. De tar lengst tid. Ta samtidig ut kjøttet fra kjøleskapet slik at det kan ligge på kjøkkenbenken i 1 time før du skal steke det.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg håndtaket av en sleiv eller lignende bak potetene, slik at du lett kan skjære helt ned uten at potetskivene ramler fra hverandre. De må sitte sammen nederst.

Legg potetene i en ildfast form. Smelt smøret. Dryss salt og pepper over potetene og hell det smeltede smøret over. Stek potetene et sted mellom 50 minutter og 1 time og 10 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen og potetsorten.

Øs smøret over potetene en gang i mellom.

Dryss godt med salt og nykvernet pepper over biffene.

Ha oljen i en jernpanne og varm den godt opp før du har i biffene. Stek dem på sterk varme i 3–4 minutter på hver side. Skru ned varmen og smelt inn smøret. Øs det over kjøttet før du tar det av varmen og legger det over på et annet fat. La kjøttet hvile i 3–4 minutter før servering.

Skrell alle grønnsakene før du skjærer dem i så tynne skiver som du greier. Del dem så i strimler. Smelt smøret i en stekepanne og ha i grønnsakene. Dryss over salt. Stek grønnsaken til de blir møre.

Til rødvinssausen har du 1 dl av kraften i en kasserolle og rører den sammen med hvetemelet. Tilsett rødvin og sennep og kok opp. La det småkoke i 8–10 minutter. Tilsett resten kraften og la sausen koke inn til halvparten. Rør inn smøret, smak til med salt og pepper og server.

Saftig biff med Hasselbackpoteter og rødvinssaus Saftig biff med Hasselbackpoteter og rødvinssaus Saftig biff med Hasselbackpoteter og rødvinssaus Saftig biff med Hasselbackpoteter og rødvinssaus

God middag!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon