Biffsnadder og béarnaisesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Biffsnadder og béarnaisesaus

Når alt kommer til alt, er det ikke mye som slår saftig biffsnadder med hjemmelagd bérnaisesaus. Det er og blir skikkelig snaddermat!

Det er sausen som er det kritiske punktet i denne retten, for når du lager béarnaisesaus, må du følge med godt og piske ganske mye. Belønningen får du når du kan duppe de sprø pommes fritesene i sausen. Det er utrolig godt.

Det er urten estragon som lager den karakteristiske bérnaisesaussmaken, og det er ikke bestandig like enkelt å få tak i frisk estragon rundt om. Da bruker du tørket. Det går helt fint.

Biffsnadder og béarnaisesaus

Dette trenger du for å lage biffsnadder med hjemmelagd béarnaisesaus til 4 personer

Biffsnadder
600 g entrecôte eller mørbrad
salt
nykvernet pepper
smør og olje til steking

Pommes frites
7–8 poteter
ca. 1 dl olivenolje
1/2 salt
1/2 ts grov pepper

Béarnaisesaus
2 små sjalottløker
2 ts tørket eller 3 ss frisk hakket estragon
4 ss hvitvinseddik
6 ss vann
1/2 ts nykvernet pepper
250 g smør
4 store eggeplommer
2–3 ts sitronsaft
salt

Biffsnadder og béarnaisesaus

Start med potetene. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Skrell potetene og del dem i staver. Ha dem i en langpanne med resten av ingrediensene. Bland det sammen. Stekes i ca. 20 minutter til potetene er gjennomstekte. Begynner potetene å bli for brune utenpå før de er myke inni, skrur du ned varmen til 200 grader på slutten.

Så lager du sausen. Finhakk sjalottløken og ev. fersk estragon til sausen og ha i en liten kasserolle sammen med tørket estragon, hvitvinseddik, vannet og pepper. Kok opp og la det koke inn til litt under halvparten. Sett det til avkjøling. I en annen kjele smelter du smøret og setter det til avkjøling til det blir lunka.

Kok opp 2–3 cm vann i en kasserolle og sett en stålbolle på toppen. Bollen skal ikke nå ned til det varme vannet og vannet skal være akkurat på kokepunktet, ikke koke. Ha i eggeplommene og den avkjølte løk- og eddikblandingen og visp. Nå skal dette vispes hele tiden til du får en tykk eggkrem. Løft på bollen innimellom slik at eggene ikke blir for varme. De må ikke bli varmere enn 65 grader, da sprekker eggene. Jeg bruker å stikke ned fingeren innimellom for å ha kontrollen. Denne prosessen tar ca. 10 minutter.

Ta bollen av varmen og pisk inn det smeltede smøret. Hell i bare litt og litt om gangen slik at eggkremen ikke sprekker. Fortsett til alt smøret, unntatt bunnfallet, er pisket inn. Smak til med salt og sitronsaft. Du kan holde sausen varm i et vannbad i opptil 1 time. Pass bare på at det ikke blir for varmt

Skjær opp kjøttet i strimler og dryss over godt med salt og pepper. Smelt smør og olje sammen i en stekepanne og stek kjøttet på sterk varme i 3–3 omganger.

Biffsnadder og béarnaisesaus

 

5 kommentarer til “Biffsnadder og béarnaisesaus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon