Biff med grønnsakssalat og rødvinssaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Biff med grønnsakssalat og rødvinssaus

Lyst på en skikkelig saftig biff? Akkurat passe stekt og med massevis av god smak? Innimellom er det fantastisk godt med et anstendig stykke mørt kjøtt. Her har jeg lagd en italiensk grønnsakssalat til – caponata heter den – og den er helt smashing til!

Egentlig må du starte i god tid før servering med caponataen, ikke fordi den er så vanskelig å lage, men fordi det tar sin tid. Nå må det sies i samme åndedrag at du overlever helt fint om de rosinene (se lenger ned i oppskriften) ikke får lov til å ligge i rødvinseddiken så lenge som jeg skriver!  Godt blir det samme hva.

Rødvinssausen er så god at du gjerne kan lage litt ekstra. Bare for å være sikker på at du har nok rester å spise av etter endt måltid.

Nyt kvelden!

Biff med grønnsakssalat og rødvinssaus

Oppksirft
til 4 personer

Biff
4 biffer á 150–200 g
salt
pepper
smør og olje til steking

Innkokt rødvinsaus
4 1/2 dl fyldig rødvin
2 dl sukker
1/4 ts kanel
1/4 ts malt nellik

Grønnsakssalaten 
1 dl rosiner
1 dl rødvinseddik
1 rød paprika
1 gul paprika
1 dl pinjenøtter
1 rødløk
1 løk
3 ss olivenolje
2 selleristilker
1/2 squash
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 dl kapers
15 svarte oliven
1 ss kakaopulver
1 ts sukker
salt
pepper

Ta biffene ut av kjøleskapet minst 1 time før du skal steke dem, så de rekker å bli romtempererte. Her kan du bruke indre- eller ytrefilet, eller entrecôte. Salte og pepre godt. Smelt smør og olje i en jernpanne og stek biffene på sterk varme i 3–4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før servering.

Dette er en utrolig god saus, og er verdt hver eneste krone rødvinen koster. Og så er den ekstremt enkel å lage. Ha alt i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke i 20–30 minutter til den er redusert til en flytende sirup.

La rosinene til grønnsakssalaten ligge i bløt i rødvinseddiken i minimum 2 timer. Gjerne over natta.

Del begge paprikaene i to og ta ut frøhuset. Legg dem med skinnsiden opp på et stekebrett som du har dekt med aluminiumsfolie. Sett grillelementet på stekeovnen på full styrke og grill paprikaene til de er helt svarte, det tar 10–15 minutter. Legg dem så i en plastpose og knyt igjen. La dem ligge der i ca. 10 minutter. Nå er det lett å dra det svarte skinnet av. Del dem opp i staver. Legg dem til side.

Rist pinjenøttene i en tørr panne til de blir gyllenbrune. Legg dem til side. Del rødløk og løk i båter og ha dem i en stekepanne sammen med olivenolje. Del opp selleri og squash i mindre biter og ha i. La det surre i 3–4 minutter. Ha i tomatene og kok opp.

Hell av laken på kapersene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i sammen med oliven, kakaopulver og sukker. Smak til med salt og pepper.

 

 

8 kommentarer til “Biff med grønnsakssalat og rødvinssaus”

  1. Ja, den caponataen smaker aldeles nydelig, Heidi!
    Jeg tror kanskje at det er et stykke av en kjøttype som heter Blonde d’Aquitaine som er ganske lyst i fargen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon