Hawaiiburgeren var slett ikke død!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hawaiiburgeren var slett ikke død!

Dette er det virkelig minst 20 år siden jeg spiste sist. 25 kanskje, hvis jeg tenker meg om. Hawaiiburgeren var en av de virkelig store slagerne på midten av 80-tallet. Jeg hadde helt glemt at det smaker godt med en saftig ananasskive under lett brunet og godt smeltet ost. Begge deler pent plassert oppå en saftig hamburger.

Heldigvis fulgte jeg et øyeblikks innskytelse, lot tenårene komme tilbake for en stakket stund og fant fram den hermetiske ananasen. For hermetisk må den være. Skal det være 80-tallet, så får vi kjøre det fullt ut!

Hawaiiburgeren var slett ikke død!

Til 4 personer

Hamburgere
600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 egg
1/4 ts kayennepepper
1 ss olivenolje
4 skiver hermetisk ananas
8 osteskiver
4 hamburgerbrød
noen salatblad

Dressing
1 fedd hvitløk
4 ss lettrømme
1 ss ketsjup
1/4 ts salt
nykvernet pepper
pommes frites til servering

Hawaiiburgeren var slett ikke død!

Start med dressingen. Den blir best når den får stå en liten stundt før den spises. Riv hvitløkfeddet på den fine siden på rivjernet og bland det sammen med resten av ingrediensene til dressingen. Sett den til side.

Rør og bland sammen kjøttdeigen, salt, pepper og kayennepepperen til hamburgerne i en bolle. Rør til du kjenner at du har en god deig å jobbe med. Del deigen i 4 og rull og klem ut 4 like hamburgere. Væt håndflatene i lunka vann før du ruller kjøttdeigen, så slipper du at den setter seg fast. Stek hamburgerne på forholdsvis sterk varme i en stekepanne i 3–4 minutter på hver side.

Legg burgerne over på et stekebrett og legg over ananas- og osteskivene. Sett brettet under grillelementet i stekeovnen i noen minutter til osten har smeltet og fått noen brune flekker.

Varm hamburgerbrødene i en tørr stekepanne før du fordeler over dressing og salat. Legg på burgerne og nyt følelsen av å være tilbake i 1987!

Hawaiiburgeren var slett ikke død!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon