Helbredende hamburger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Helbredende hamburger

Denne hamburgeren har helbredende egenskaper! Ja, det er helt sant! Det var iallfall det hele gjengen med 12-åringer konkluderte med da de kom på podens 12-årsdag i fjor. Hos én forsvant hodepinen som dugg for solen og to ble kvitt noen småskavanker som hadde dukket opp på slutten av skoledagen. «Å, er det helbredende burger i år også!» var det derfor flere som kommenterte da de som gryende tenåringer kom syklende til gårsdagens bursdagsfest!

Spenningen i går var ganske stor for om den helbredende effekten var tilstede også i år. Den ene 12-åringen, som ennå ikke har rukket å bli 13, kom nemlig syklende til bursdagen med et litt dårlig kne. Burgeren ble spist med stor appetitt. Resultatet var litt uklart. Det var mulig at det kunne anes en viss forbedring kneets fleksibilitet. Han løp iallfall rundt under hele det påfølgende rebusløpet, så da lar jeg det tale for seg.

Jeg vil bare si én ting: 13 åringer er veldig glad i god mat! Og de er superflinke til å skryte og kommentere maten de spiser. Jeg tror ikke dette bare gjelder for elevene ved Bergenhus skole her i Rakkestad. Jeg tar meg friheten med å konkludere med at ungdommen nå til dags, de er jammen hyggelige!

Til burgerne lager jeg verdens enkleste hamburgerdressing og steker potetbåter til!

Den aller beste hamburgeren!

Dette trenger du for å lage 4 helbredende burgere med ovnsbakte poteter til

Hamburgerne
600 g kjøttdeig
1 egg
25 g revet parmesan
1 ts tørket oregano
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
¼ ts spisskummen
½ paprikapulver

olje til stekingen eller grillingen

Dressing
1 ½ dl lettrømme
2 ts hakkede, soltørkede tomater i olje
¼ salt
nykvernet pepper

Tilbehør
ost
tomat
salat
hamburgerbrød

Potetene
4 poteter
1 ss olivenolje
¼ ts salt
nykvernet pepper
2 ts sesamfrø

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med potetene. Del dem i båter og ha dem i en langpanne sammen med resten av ingrediensene. Bland det hele godt sammen og sett langpanna i stekeovnen. Stek potetene i ca. 20 minutter til de har fått gyllenbrune flekker og er gjennomstekte.

Så blander du sammen alle ingrediensene til hamburgerne. Jeg synes det er enklest og best å bruke fingrene til denne sammenblandingen. Væt håndflatene med litt vann før du deler kjøttdeigen i 4 like store deler og ruller dem ut til hamburgere. Trykk dem ganske så flate. De trekker seg ganske mye sammen og vokser i tykkelse under stekingen.

Skal du grille burgerne, pensler du olje på burgerne før du legger dem på en varm grill. Bruker du stekepanna, varmer du oljen i panna før du legger i burgerne. Stek dem i 4-5 minutter på hver side på ganske sterk varme. Legg på osteskiver og legg over et lokk slik at osten smelter.

Til verdens enkleste hamburgerdressing rører du bare sammen rømmen og de soltørkede tomatene. Jeg lar mesteparten av oljen, som tomatene ligger i, være igjen i glasset. Smak til med salt og pepper.

Den aller beste hamburgeren!

Varm brødene før du plasserer i salat, dressing, burger og tomatskiver.

Den aller beste hamburgeren!

Den aller beste hamburgeren!

Kos deg!

5 kommentarer til “Helbredende hamburger”

  1. Hei fru timian!Ser du har mange gode hamburgeroppskrifter.Vi skal være en vennegjeng hos oss på lørdag.Da tenkte vi å ha hjemmelaget burger med cheddarost og burgerbrød,båtpoteter,dressing,coleslaw eller tzatziki og en mango-avokadosalat.Hvilken burger av dine oppskrifter vil du anbefale?Såg spennende ut den med parmesan i.Hvis vi skulle hatt forrett,hva vilke du anbefalt da?
    Mvh Trine

  2. Hei Trine!
    Ja, den er skikkelig god, så prøv den.
    Jeg tror kanskje bare jeg ville hatt litt oliven, god olivenolje og godt brød. Hamburger er så uhøytidelig at det passer med en uhøytidelig forrett først også.
    God fest og lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon