Kebabs med syltet rødløk og hummus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Kebabs med syltet rødløk og hummus

Grillsesong og kebabs = perfekt match!

Å! Jeg elsker disse smakfulle grillspydene med saftig og smakssatt kjøtt klemt fast rundt grillspyd. De er kjappe å lage og de gjør meg bestandig ekstra sulten når de grilles. Det lukter jo SÅ GODT i en ganske så stor radius rundt grillen mens de stekes.

For å få litt krønsj i kebabene, blander jeg inn litt pinjekjerner i kjøttdeigen før jeg former dem og trær på grillspydene.

Jeg er en typisk sommergriller, men når jeg kjenner jeg trenger litt smak av sommer resten av året, finner jeg frem grillpannen og steker kebabsene der.

LES MER: Sånn lager du din egen SUPERSALAT!

Her lager jeg en kjapp hummus og syltet rødløk som jeg serverer til kebabene!

LES MER! Hjemmebakte PITABRØD

Ingredienser

Kebab
0.5 løk
1 fedd hvitløk
0.25 ts chiliflakes
1 ts salt
nykvernet pepper
25 g pinjekjerner
15 greiner persille
400 g kjøttdeig
8 grillspyd
olje, til pensling

Hummus
1 fedd hvitløk
350 g hermetiske kikerter
2 ss tahini
2 ts sitronsaft
4 ss olivenolje
3 ss vann
0.5 ts salt
nykvernet pepper

Stekte pinjekjerner
40 g pinjekjerner
2 ss olivenolje
0.25 ts paprikapulver
0.5 ts flaksalt

Syltet rødløk
3 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
0.5 ts flaksalt
1 rødløk

Til servering
pitabrød

Slik gjør du

Start med dem syltede rødløken. Så kan den stå og godgjøre seg mens du lager resten. Rør sammen hvitvinseddik, sukker og salt i en skål. Del rødløken i to før du skjærer den i tynne ringer -eller halvringer blir det jo. Ha dem i skålen og bland sammen. La det stå.

Til kebabene river du løken og hvitløken på den fine siden av rivjernet og har i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Kna det sammen før du former pølseformede kaker og trær dem inn på grillspydene. Klem dem godt sammen.

Pensle kebabene med olje før du legger dem på en skikkelig varm grill. La dem ligge helt i ro slik at de får en stekeskorpe før du vender dem. Grilles i 7-8 minutter totalt.

Skrell hvitløkfeddet til hummusen og ha i en matprosessor sammen med resten av ingrediensene. Kjør knivene rundt til du får en glatt masse. Smak til med salt og pepper. Ha det over i en serveringsskål.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på litt over medium varme til de blir brunflekkete. Ha i resten av ingrediensene og bland det sammen.

Da er det klart for middag!

2 kommentarer til “Kebabs med syltet rødløk og hummus”

  1. Hei.

    Jeg forstod ikke dette med pinjekjernene. Skal de i kjøttfarsen? Eller skal de stekes og serveres for seg? Og det står «ha i resten av ingredientsene» etter steking av pinjekjernene. Hvilke ingredientser da?

    Ser veldig godt ut. Gleder meg til middag.

    • Hei Kirsten! Det var litt uklart skrevet av meg, men ja, de skal inn sammen med kjøttdeigen. Så har du noen flere pinjekjerner som du steker og serverer ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon