Saftig innbakt hamburger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig innbakt hamburger

Når det kommer til stykket er det ikke mye annet på grillen som slår en saftig, glohet hamburger. Du må være forberedt på både klissete fingre og en flekk eller to på skjorta, for hamburger må spises på god amerikansk måte. Her funker det ikke med kniv og gaffel! Det er bare å gape opp og la det stå til.

Disse hamburgerbrødene egner seg godt til frysing. Du kan også pensle dem med egg og drysse på sesamfrø hvis du vil ha et litt mer tradisjonelt utseende på dem. Da bør du steke dem på noe lavere varme også.

Saftig innbakt hamburger

Oppskrift på 4 hamburgere med hjemmebakte hamburgerbrød
4 hamburgere og 24 hamburgerbrød (de er fine å fryse)

Hamburgerbrød med en vri
1 kg hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
60 g smør, romtemperert
1 pk gjær, fersk eller tørr
5 dl melk, 37 grader
1 dl vann, 37 grader
2 store egg, romtempererte

Hamburger
500 g karbonadedeig ev. kjøttdeig
1 1/2 ts salt
god med nykvernet pepper
1 egg
1 god neve frisk oregano
50 g brie
litt olje til steking
sylteagurk
tomat
salat

Ha det tørre til deigen i en miksebolle og smuldre inn smøret. Rør ut eventuell fersk gjær i lunka melk og vann før du blander det våte med det tørre. Elt deigen til den blir blank og glatt. La den heve under et klede til dobbel størrelse. Det tar ca. 45 minutter.

Hvelv deigen over på benken og del den i 24 like store deler. Rull dem til boller og klapp dem litt flate før du fordeler dem på to bakepapirkledde stekebrett. La dem etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 250 grader. Skjær 2-3 snitt i hvert brød før du steker dem midt i stekeovnen i ca. 12 minutter. Pass på at de ikke brennes. La dem avkjøles på en bakerist.

Bland sammen karbonadedeigen og saltet i en bolle og kna det sammen med fingrene. Ha i godt med pepper.

Grovhakk oreganobladene før du blander både dem og egget inn.

Saftig innbakt hamburger

Væt fingrene og håndflaten i lunka vann. Del deigen i fire og form dem til hver sin karbonade. Del brien i 4 like deler. Lag et hull midt i karbonaden og legg ostebiten i. Dekk hullet godt med karbonadedeigen igjen.

Pensle karbonadene med olje før du legger dem på grillen (eller grillpanna) og steker dem i 5-7 minutter på hver side.

Saftig innbakt hamburger

Del brødene i to, fordel et salatblad eller to på hver bunn sammen med noen skiver sylteagurk. Legg på en god skive med tomat før karbonaden og lokket kommer på toppen. Ettersom det er ost inni, bruker ikke jeg noen annen dressing til denne hamburgeren.

 

Ett kommentar til “Saftig innbakt hamburger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon