Saftig hamburger med maismos

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Saftig hamburger med maismos

Jippi! Endelig har sommervarmen kommet! Iallfall for noen dager, så får vi se hvor lenge den holder seg her i denne omgangen. Grillen har vært brukt alt for lite hittil i år, men jeg satser stort på at det blir andre boller med det nå.

En saftig burger er bestandig en favoritt på grillen. Det er enkelt å lage og bruker å bli riktig så godt mottatt. Har du noen burgerfavoritter?

Hvis du har en slakter eller kjøttdisk i nærheten, og du er god på planlegging, kan du gjerne bestille kvernet høyrygg når du skal lage burgerne dine. Høyryggen har litt mer fett i seg enn kjøttdeigen, noe som vil gi litt mer smak i den ferdige burgeren også. Men helt vanlig kjøttdeig går også veldig bra å bruke, og det er som regel det jeg bruker jeg også. Jeg er ikke kjent for å være verdens beste planlegger.

Ingredienser

Burgeren
600 g kvernet høyrygg eller kjøttdeig
30 g parmesan
1 fedd hvitløk
3 greiner oregano
3 greiner timian
10 dråpe(r) tabasco 10-30 dråper
1 ts salt
nykvernet pepper
1 egg
4 ss nøytral olje

Maismosen
2 små bokser mais
2 ss fløte
20 g parmesan
5 dråpe(r) tabasco 5-15 dråper
0.25 ts flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
4 hamburgerbrød
salat
ketsjup

Slik gjør du

Ha det kvernede kjøttet i en bolle. Riv parmesanen og hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og ha i. Hakk opp urtene og ha i både dem, Tabasco, salt, pepper og egg. Bland det sammen. Jeg liker best å blandet det sammen med fingrene. Det skal ikke jobbes hardt med deigen, bare blandes sammen.

Del deigen i 4 like store deler og form til flate burgere. Pensle eller gni begge sidene inn med oljen.

Du kan steke burgerne i stekepannen eller legge dem på grillen. Skal jeg steke i stekepannen, tar jeg ikke oljen på utsiden av burgerne, men varmer den i pannen istedenfor. For begge alternativene gjelder det å brune på sterk varme på begge sider først, for så å enten skru ned varmen til lav eller legge burgerne over på indirekte varme i noen minutter, til de er gjennomstekte eller så rosa som du eventuelt ønsker å ha dem. Sjekk gjerne med en kniv for å se om det kommer klar eller rød saft ut av kjøttet.

Til maismosen heller du først ut det lille vannet i maisboksen før du har maiskornene i en kjele sammen med fløten. Varm det opp til det begynner å koke og maisen har blitt gjennomvarm. Bruk en stavmikser til å mose det sammen.

Riv parmesanen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Varm hamburgerbrødene på grillen eller i stekeovnen før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon