Jippi! Endelig har sommervarmen kommet! Iallfall for noen dager, så får vi se hvor lenge den holder seg her i denne omgangen. Grillen har vært brukt alt for lite hittil i år, men jeg satser stort på at det blir andre boller med det nå.

En saftig burger er bestandig en favoritt på grillen. Det er enkelt å lage og bruker å bli riktig så godt mottatt. Har du noen burgerfavoritter?

Hvis du har en slakter eller kjøttdisk i nærheten, og du er god på planlegging, kan du gjerne bestille kvernet høyrygg når du skal lage burgerne dine. Høyryggen har litt mer fett i seg enn kjøttdeigen, noe som vil gi litt mer smak i den ferdige burgeren også. Men helt vanlig kjøttdeig går også veldig bra å bruke, og det er som regel det jeg bruker jeg også. Jeg er ikke kjent for å være verdens beste planlegger.

Jeg smakssetter burgeren med litt Tabasco, hvitløk og krydderurter, og så lager jeg en kjapp maismos som jeg serverer til. Og med en god skvis ketsjup på toppen da, er måltiden i boks!

Saftig burger med Tabasco og maismos

til 4 hamburgere

Burgeren
600 g kvernet høyrygg eller kjøttdeig
30 g parmesan
1 fedd hvitløk
3 greiner oregano
3 greiner timian
10-30 dråper Tabasco, her bruker jeg Chipotle Tabasco
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 egg
3–4 ss nøytral olje

Maismos
2 småbokser med Green Giant mais
2 ss fløte
20 g parmesan
5-15 dråper Tabasco
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
4 hamburgerbrød
salat
Heinz Ketsjup

Ha det kvernede kjøttet i en bolle. Riv parmesanen og hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og ha i. Hakk opp urtene og ha i både dem, Tabasco, salt, pepper og egg. Bland det sammen. Jeg liker best å blandet det sammen med fingrene. Det skal ikke jobbes hardt med deigen, bare blandes sammen.

Del deigen i 4 like store deler og form til flate burgere. Pensle eller gni begge sidene inn med oljen.

Du kan steke burgerne i stekepannen eller legge dem på grillen. Skal jeg steke i stekepannen, tar jeg ikke oljen på utsiden av burgerne, men varmer den i pannen istedenfor. For begge alternativene gjelder det å brune på sterk varme på begge sider først, for så å enten skru ned varmen til lav eller legge burgerne over på indirekte varme i noen minutter, til de er gjennomstekte eller så rosa som du eventuelt ønsker å ha dem. Sjekk gjerne med en kniv for å se om det kommer klar eller rød saft ut av kjøttet.

Til maismosen heller du først ut det lille vannet i maisboksen før du har maiskornene i en kjele sammen med fløten. Varm det opp til det begynner å koke og maisen har blitt gjennomvarm. Bruk en stavmikser til å mose det sammen.

Riv parmesanen og rør inn. Smak til med Tabascosaus, salt og pepper.

Varm hamburgerbrødene på grillen eller i stekeovnen før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *