Hamburger i lompe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hamburger i lompe

Ettersom burger er én av sommerens store grillfavoritter, har det etterhvert kommet ganske mange hamburgeroppskrifter på bloggen min. Her er et tips til den som har lyst på en god burger og samtidig ønsker en variasjon fra burgerbrødet: Du kan bruke lomper eller lefser.

Her bruker jeg rett og slett to langlomper, som er helt vanlige potetlomper, bare litt større enn de vanlige runde, istedenfor hamburgerbrød. Og det funker som bare det.

Burger i en fei!

Dette trenger du for å lage hamburger med lomper og dressing til 4 personer

Hamburgerne
600 g kjøttdeig
1 egg
1 ts tørket oregano
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
½ paprikapulver

olje til stekingen eller grillingen

Dressing
1 ½ dl lettrømme
1 ½ ss ketsjup
¼ salt
nykvernet pepper

Tilbehør
8 skiver ost
4 cherrytomater
salat
noen ringer med rødløk
8 lomper

Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne. Jeg synes det er enklest og best å bruke fingrene til denne sammenblandingen. Væt håndflatene med litt vann før du deler kjøttdeigen i 4 like store deler og ruller dem ut til hamburgere. Trykk dem ganske så flate. De trekker seg ganske mye sammen og vokser i tykkelse under stekingen.

Skal du grille burgerne, pensler du olje på burgerne før du legger dem på en varm grill. Bruker du stekepanna, varmer du oljen i panna før du legger i burgerne. Stek dem i 4-5 minutter på hver side på ganske sterk varme. Legg på osteskiver og legg over et lokk slik at osten smelter.

Til burgerdressingen rører du bare sammen rømmen og ketsjupen. Smak til med salt og pepper.

Burger i en fei!

Godt måltid til deg!

Burger i en fei!

 

2 kommentarer til “Hamburger i lompe”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon