Godt inspirert av sommerens Københavntur har jeg laget ulike varianter av salatene vi spiste hos Wedofood.

Det er jo ikke første gangen jeg lager salat hvor jeg putter de ulike ingrediensene hver for seg, slik at du kan blande din egen salat, men jeg fikk en skikkelig inspirasjonsboost som jeg har dratt med meg. Herlig!

Forholdene ligger godt til rette for å variere hva som er med i din supersalat fra gang til gang. Ta med det du har lyst på og det som ser mest fristende ut enten i butikken eller i din egen kjøkkenhage.

Lag din egen supersalat

Dette trenger du for å lage supersalat til 4 personer
250 g brun ris
150 g aspargesbønner
1 brokkoli
½ glass grillet rød paprika, á 190 g netto vekt
150 g sukkererter
1 agurk
100 g blandet salat

Dressing
1 fedd hvitløk
1 ½ dl gresk yoghurt, naturell
75 g fetaost i blokk
½ ts salt
nykvernet pepper

Kok risen etter anvisning på pakken i lettsaltet vann. Skjær av tuppene på aspargesbønnene hvis de er litt slappe. Skjær av stilken på brokkolien og skrell den. Skjær den så i helt løvtynne skiver. Selve blomsten deler du opp små buketter.

Kok opp lettsaltet vann og kok både bønnene og brokkolien i 2 minutter. Hell det over i et dørslag og la det renne kaldt vann over for å stoppe kokingen.

Skjær paprikaen i tynne strimler og del sukkerertene i to. Agurken skjærer du i staver. Ha alle de ulike ingrediensene i hver sin skål.

Lag din egen supersalat

Riv hvitløkfeddet til dressingen på den fine siden av rivjernet og rør den inn sammen med yoghurten. Smuldre i fetaosten, rør det godt sammen og smak til med salt og pepper.

Lag din egen supersalat

Lag din egen supersalat

Lag din egen supersalat

Lag din egen supersalat 

Kos deg!

 

Alle bildene er tatt av mannen min, Øystein. Du kan se flere av bildene hans her

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *