Mexicansk gryte med ris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Mexicansk gryte med ris

Husets tenåring la inn et stort og sterkt ønske om servering av mexicansk gryte her om dagen. Han hadde nok posevarianten i tankene, så mor måtte skikkelig selge seg inn og love at hennes hjemmelagde variant skulle bli minst like god!

Mexicansk gryte er jo en skikkelig god, gammel slager, som jeg husker jeg var overlykkelig over å få servert i barndommen. Jeg har tidligere hatt en mexicansk gryte med godt grytekjøtt her på bloggen. Den må du gjerne prøve deg på den også! Dagens variant er litt mer hverdagsvariant – men som veldig gjerne også kan spises i helgen!

PS! Gryten ble godkjent av tenåringen!

Ingredienser

400 g karbonadedeig
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 purre
1 stilk(er) stangselleri
0.2 chili ancho
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
8 dl hakkede, hermetiske tomater
4 dl vann
3 dl fullkornsris
1 liten boks mais

Til servering
salat

Slik gjør du

* Chili ancho er en tørket poblanochili som det er vanlig å bruke i Mexico. Kryddermerket Santa Maria selger dem hele i pakker i velassorterte dagligvarebutikker. Den må bløtlegges i 10-15 minutter i kokende vann, som det står på pakken, før den finhakkes og has i gryten. Det er absolutt ingen krise om du ikke har den med i gryten.

Brun karbonadedeigen i en stor stekepanne sammen med olivenoljen, så sterk varme. Mens kjøttet brunes, finhakker du hvitløkfeddene og chilien og skjærer både purren og stangselleriet i småbiter. Liker du å ha litt friskt sting i maten, tar du med frøene i chilien. Hvis ikke, skraper du dem ut med en teskje – etter å ha delt den i to langsetter – før du finhakker den. Ha det i stekepanna og la det steke med noen minutter. Krydre med salt og pepper.

Bruker du en stekepanne med høye kanter, kan du lage ferdig gryten i den. Hvis ikke, heller du nå karbonadedeigen og resten i panna over i en kasserolle.

Ha i bokstomatene, vannet og risen. Med 1 boks vann, mener jeg at du heller vann i én av boksene som det akkurat har vært hakket tomat i. Kok opp, legg over et lokk og la det være akkurat på kokepunktet til risen er ferdig. Noen sorter ris tar 20 minutter, andre sorter tar 10, så følg det som står på anvisningen på pakken du brukte.

Tilsett den hermetiske maisen rett før servering. Smak og kjenn om gryten er passe krydret.

Serveres med grønnsalat.

Mexikansk gryte med ris

God og lettvint gryte. Mexikansk gryte med ris

God middag!

4 kommentarer til “Mexicansk gryte med ris”

  1. Nam, denne vil jeg prøve meg på i dag, men er det ok å bruke pose ris? Blander du bare risen med resten, og utelater vannet da?:)

  2. Lager denne nå, og fordi de ikke hadde brun ris i vanlige pakninger (forstår ikke poenget med boil-in-bag – hvor vanskelig er det å koke ris, liksom?), så brukte jeg basmatiris. Da koketiden for risen var vel over, var ikke risen kokt. Har nå skrudd opp varmen slik at det faktisk bobler. Kan det være at basmatiris ikke blir kokt når temeperaturen er rett under kokepunktet? Begynner å bli skikkelig sulten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon