Arvekyllingen med Fru Timians Chilipesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Arvekyllingen med Fru Timians Chilipesto

Arvekyllingen er definitivt den oppskriften på bloggen som har hatt flest besøk – og som har aller flest fans! Nesten daglig får jeg mailer eller meldinger fra noen av dere som har laget Arvekyllingen. Den passer liksom til det aller meste! Den funker på en tirsdag når kjernefamilien er samlet rundt bordet, på lørdagskvelden når venner kommer over og den passer når svigermor stikker innom.

Det er lett å tilsette litt mer smak i Arvekyllingen, for de som ønsker det. Og det var derfor veldig naturlig at jeg også ville lage en Arvekylling-versjon med en av de nye tørre pestoene mine. Her har jeg brukt Fru Timians Chilipesto, men du kan akkurat like gjerne bruke Fru Timians Tomatpesto. Den bruker jeg ca. dobbelt så mye av som chilipestoen.

HER FINNER DU ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Lurer du på hvor du kan kjøpe Fru Timians pestoblandinger?
Klikk deg inn her for å komme til oversikten over forhandlere som selger Fru Timians krydder- og pestoblandinger. 
Og klikk deg inn her for å komme rett til min egen nettbutikk!

Ingredienser

1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
600 g kyllingfilet
1 rød paprika
200 g cherrytomater
3 dl kremfløte
2 dl creme fraiche
3 ts fru timians chilipesto
100 g revet ost

Chilipesto
1 ss fru timians chilipesto
1.5 ss kokende vann
3 ss olivenolje

Til servering
kokt ris
salat

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Skrell og finhakk løken og hvitløkfeddene og ha dem i en stekepanne sammen med olivenoljen og litt salt og pepper. La det surre på medium varme i 4-5 minutter til løken har blitt myke og blank. Del kyllingfiletene i store terninger og ha dem i stekepannen. Skru opp varmen noe og stek til kyllingbitene blir lett brune. Ha alt dette over i en ildfast form.

Del paprikaen i strimler og ha i. Cherrytomatene kan du bare ha hele i formen.

Rør sammen fløten, creme fraichen, chilipestoen (i pulverform, ikke ferdig blandet ut som det står på forpakningen), resten av saltet pluss litt pepper. Hell det over i den ildfaste formen. Jeg bruker å helle litt rundt sånn at noen av kyllingbitene stikker opp uten å ha fått saus på seg. Dryss osten over til slutt.

Stek kyllingformen i ca. 25 minutter.

Mens det stekes, lager du chilipestoen som skal serveres til. Ha Fru Timian chilipesto i en skål og rør inn kokende vann. La det stå i 2 minutter å svelle før du rører inn olivenoljen.

Fordel pestoen over formen når du tar den ut av stekeovnen.

Server gjerne kokt ris og en enkel grønnsalat til.

2 kommentarer til “Arvekyllingen med Fru Timians Chilipesto”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon