Arvekyllingen er definitivt den oppskriften på bloggen som har hatt flest besøk – og som har aller flest fans! Nesten daglig får jeg mailer eller meldinger fra noen av dere som har laget Arvekyllingen. Den passer liksom til det aller meste! Den funker på en tirsdag når kjernefamilien er samlet rundt bordet, på lørdagskvelden når venner kommer over og den passer når svigermor stikker innom.

Det er lett å tilsette litt mer smak i Arvekyllingen, for de som ønsker det. Og det var derfor veldig naturlig at jeg også ville lage en Arvekylling-versjon med en av de nye tørre pestoene mine. Her har jeg brukt Fru Timians Chilipesto, men du kan akkurat like gjerne bruke Fru Timians Tomatpesto. Den bruker jeg ca. dobbelt så mye av som chilipestoen.

KLIKK DEG INN HER FOR Å KOMME TIL ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Lurer du på hvor du kan kjøpe Fru Timians pestoblandinger?
Klikk deg inn her for å komme til oversikten over forhandlere som selger Fru Timians krydder- og pestoblandinger. 
Og klikk deg inn her for å komme rett til min egen nettbutikk!

Arvekyllingen med Fru Timian chilipesto

til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
600 g kyllingfilet, i store terninger
1 rød paprika, i strimler
200 g cherrytomater
3 dl fløte
2 dl creme fraiche
2 ts Fru Timian chilipesto
100 g revet ost

Chilipesto
1 ss Fru Timian chilipesto
1 ½ ss kokende vann
1–2 ss god olivenolje

kokt ris og salat til servering

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Skrell og finhakk løken og hvitløkfeddene og ha dem i en stekepanne sammen med olivenoljen og litt salt og pepper. La det surre på medium varme i 4-5 minutter til løken har blitt myke og blank. Del kyllingfiletene i store terninger og ha dem i stekepannen. Skru opp varmen noe og stek til kyllingbitene blir lett brune. Ha alt dette over i en ildfast form.

Del paprikaen i strimler og ha i. Cherrytomatene kan du bare ha hele i formen.

Rør sammen fløten, creme fraichen, chilipestoen (i pulverform, ikke ferdig blandet ut som det står på forpakningen), resten av saltet pluss litt pepper. Hell det over i den ildfaste formen. Jeg bruker å helle litt rundt sånn at noen av kyllingbitene stikker opp uten å ha fått saus på seg. Dryss osten over til slutt.

Stek kyllingformen i ca. 25 minutter.

Mens det stekes, lager du chilipestoen som skal serveres til. Ha Fru Timian chilipesto i en skål og rør inn kokende vann. La det stå i 2 minutter å svelle før du rører inn olivenoljen.

Fordel pestoen over formen når du tar den ut av stekeovnen.

Server gjerne kokt ris og en enkel grønnsalat til.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *