Pasta- og kyllingsalat med hvitløksbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta- og kyllingsalat med hvitløksbrød

Endelig har vi fått inn stekeovnen på kjøkkenet igjen! Vi pusser opp i sommer så nå har jeg vært uten alle kjøkkenfasilitetene i flere uker. Jeg har jo kjøkkenet mitt på Verkstedet, men når vi styrer på hjemme har jeg ikke prioritert å dra dit ned for å lage mat.

Du som følger med på Instagram Story eller SnapChat (du finner meg som frutimian eller fru timian) har sett at fryseboksen har vært kjøkkenbenken i lang tid, mens vasken på vaskerommet har fungert som kjøkkenvask. Fremdeles vil det være sånn i noen uker – for vi har ikke fått kjøkkenbenkene ennå, men nå har vi altså fått montert inn stekeovnen igjen.

Jeg feiret det med å steke både kyllingfileter og disse sprø hvitløksbagettene. Jeg hadde egentlig tenkt å lage Cæsarsalat, men så ballet det seg på med det ene etter det andre underveis, så da endte det med denne kylling- og pastasalaten med tynne hvitløksbagetter, tomater, salat og en skikkelig god dressing!

Husk å la litt av dressingen være igjen i en skål sånn at du kan sitte å duppe hvitløksbrødene i dressingen! Smashing godt!

Pasta- og kyllingsalat med hvitløksbrød

til 4 personer

Salaten
200 g tørket pasta – skruer eller rør
600 g kyllingfilet
3 ss olivenolje
2 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 ts tørket oregano, evt. 2-3 greiner friske urter
1 ts tørket persille, evt. 2-3 greiner friske urter
4-5 tomater
1 hjertesalat
50 g ruccola eller annen småbladet salatblanding

Hvitløksbrødene
½ baguett
3-4 ss olivenolje
1 stort fedd hvitløk
½ ts tørket oregano
½ ts tørket persille

Dressingen
3 ts rømme, lett- eller setertype
3 ts gresk yoghurt
2 ts majones
10-15 dråper Tabasco
35 g parmesan
1 fedd hvitløk
¼-½ ts flaksalt
nykvernet pepper
en liten skvis sitronsaft

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Legg kyllingfiletene utover et stekebrett og fordel oljen og krydderne på både over- og undersiden. Stek dem i ca. 15 minutter.

Skjær bagetten i tynne skiver, litt på skrå og fordel dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Fordel utover olivenoljen på begge sidene. Mos hvitløkfeddet enten i en hvitløkspresse eller med et Microplanejern. Bruk en finger til å gni hvitløksmosen utover bagettskivene på begge sidene.

Sett brettet inn i stekeovnen sammen med bagettene og stek dem i 10-12 minutter. Snu dem rundt en gang halvveis.

Så rører du sammen dressingen. Riv parmesanen og hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet. Smak deg fram for å få passe mengde salt, pepper og sitronsaft. Parmesanen er salt, så det er ikke sikkert du trenger mer salt enn det.

Skjær tomatene. Noen i skiver og noen i båter. Vask salaten om den ikke er vasket på forhånd. Riv hjertesalaten i mindre biter og fordel den og småsalaten utover et serveringsfat. Legg tomatene over der igjen.

Når pastaen er ferdig kokt, heller du den over i et dørslag og slår over nok kaldt vann til at pastaen blir forholdsvis kald. Rør inn 2 ss av dressingen.

Skjær kyllingen i skiver og legg over salaten. Fordel resten over der igjen.

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon