Pastasalat med kylling, granateplekjerner og avokado

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Pastasalat med kylling, granateplekjerner og avokado

Hva hadde vel livet vært uten pastasalat til middag? Kjedeligere og litt mer tungvint, tenker jeg. For hjemme hos oss spiser vi pastasalat i ulike varianter til middag riktig så ofte.

Her kommer en oppskrift hvor jeg bruker noen av mine egne krydderblandinger, både i en marinade til kyllingen og til smakssetting av selve salaten.

På Instagramprofilen min, under «høydepunkter» kan du også se en filmsnutt fra når jeg lager salaten, så klikk deg gjerne inn for å ta en titt.

Klikk deg inn her for å lese mer om krydderblandingene, se i hvilke butikker de selges eller komme inn til Fru Timians nettbutikk!

Ingredienser

Kyllingen
1.5 ss fru timian spansk fest
4 ss olivenolje
600 g kyllingfilet

Pastasalaten
500 g pastaskruer
1 ts salt til pastavannet
0.5 agurk
2 tomat(er)
1 avokado
1 granateple
100 g blandet grønnsalat
4 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1 ts fru timian spansk fest
0.5 ts fru timians chilikrydder
0.5 ts fru timians pepperblanding

Slik gjør du

Kvern litt av Fru Timians spanske fest i en bolle. Skru av kvernen og dryss i resten. Ha i olivenoljen og kyllingfiletene og bland det sammen. La det ligge og marineres i 30 minutter på kjøkkenbenken eller noen timer i kjøleskapet.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Varm en stekepanne og legg i kyllingfiletene. Brun dem på den ene siden før du vender dem, stikker et steketermometer midt i den ene fileten og setter stekepannen i stekeovnen. Om du ikke har en stekepanne som kan i ovnen, legger du filetene over i en ildfast form først. Stek til kyllingfiletene har en kjernetemperatur på 70 grader.

Kok pastaen i saltet vann etter anvisning på pakken. Hell det over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til du stopper kokeprosessen.

Del agurken, tomatene og avokadoen i terninger. Del opp granateplet og pirk ut kjernene. Det har en tendens til å sprute, så det er lurt å ha på seg et forkle.

Ha olivenoljen og balsamicoeddiken i serveringsskålen. Kvern i de ulike krydderne og bland det sammen. Ha i pastaen og bland den med dressingen. Ha i resten av ingrediensene og bland det sammen.

Skjær kyllingfiletene i skiver og plasser på toppen av salaten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon