Wok er bestandig en middagsvinner hjemme hos oss. Det er lett å variere smakene og det er kjapt og enkelt å lage. Perfekt for travle hverdager med andre ord.

For å få litt svung over smaken på dagens wok, bruker jeg mitt eget chilikrydder! Det er jammen stas å si! En til to teskjeer av Fru Timians chilikrydder går altså med i woken – du må smake deg frem til hvor sterkt du ønsker å ha det selv – og en teskje med Fru Timians løksalt har jeg i også.

Klikk deg inn her for å lese mer om krydderblandingene, se i hvilke butikker de selges eller komme inn til Fru Timians nettbutikk!

Håper du liker både krydderet og woken! God middag!

2 gulrøtter
200 g hodekål
½ rød paprika
1 brokkoli eller 1 pk brokkolini
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
75 g sukkererter
400 g kyllingfilet
125 g risnudler
2 ss olje til steking
1-2 ts Fru Timians Chilikrydder
1 ts Fru Timians Løksalt
4 dl kokosmelk
saft av ca. ½ lime
en god neve med spirer

Jeg liker å gjøre klar alle ingrediensene før jeg setter i gang med selve wokingen.

Skrell gulrøttene og del dem i tynne staver. Hodekålen skjærer du i tynne strimler og paprikaen i småbiter. Brokkolien kan du enten skjære i små buketter og stilken i småbiter. Her bruker jeg brokkolini som er lange, slanke utgaver av brokkoli.

Finhakk løken og hvitløken og del sukkerertene i to på langs.

Skjær kyllingfiletene i strimler.

Kok opp vann og legg i risnudlene. La de ligge i vannet i 4 minutter før du kvelver dem over i et dørslag og heller på nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.

Varm halvparten av oljen i en wokpanne eller stekepanne med høye kanter. Ha i kyllingstrimlene, litt av chilikrydderet og løksaltet og stek til kyllingstrimlene får gyllenbrune kanter. De trenger ikke å bli helt gjennomstekte nå. Ta dem ut av pannen.

Ha i resten av oljen og ha i gulrøttene og kålen. Stek på forholdsvis høy varme i 3-4 minutter til det begynner å bli få litt farge. Ha i paprika, brokkoli eller brokkolini, løk og hvitløk og resten av krydderet. Skru ned varmen noe og la det surre i 3-4 minutter til.

Ha kyllingbitene tilbake i pannen. Hell i kokosmelken og kok opp. La det koke i 2-3 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er myke.

Rør inn risnudlene og skivs i limesaften. Smak til med krydder.

Rør inn sukkerertene helt til slutt. Spirene dryssre du bare over ved servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Astrid! Det ligger en link inne i saken til en oversikt over hvilke utsalgssteder som jeg har pr i dag. Der er det også en link til web-butikken min 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *