Herlig wok med Fru Timians chilikrydder

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Herlig wok med Fru Timians chilikrydder

Wok er bestandig en middagsvinner hjemme hos oss. Det er lett å variere smakene og det er kjapt og enkelt å lage. Perfekt for travle hverdager med andre ord.

For å få litt svung over smaken på dagens wok, bruker jeg mitt eget chilikrydder! Det er jammen stas å si! En til to teskjeer av Fru Timians chilikrydder går altså med i woken – du må smake deg frem til hvor sterkt du ønsker å ha det selv – og en teskje med Fru Timians løksalt har jeg i også.

Klikk deg inn her for å lese mer om krydderblandingene, se i hvilke butikker de selges eller komme inn til Fru Timians nettbutikk!

Håper du liker både krydderet og woken! God middag!

Ingredienser

Wok med Fru Timians chilikrydder
2 gulrot/gulrøtter
200 g hodekål
0.5 paprika
1 brokkoli
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
75 g sukkererter
400 g kyllingfilet
125 g risnudler
2 ss nøytral olje til steking
2 ts fru timians chilikrydder
1 ts fru timians løksalt
4 dl kokosmelk
0.5 limejuice
1 neve spirer

Slik gjør du

Jeg liker å gjøre klar alle ingrediensene før jeg setter i gang med selve wokingen.

Skrell gulrøttene og del dem i tynne staver. Hodekålen skjærer du i tynne strimler og paprikaen i småbiter. Brokkolien kan du enten skjære i små buketter og stilken i småbiter. Her bruker jeg brokkolini som er lange, slanke utgaver av brokkoli.

Finhakk løken og hvitløken og del sukkerertene i to på langs.

Skjær kyllingfiletene i strimler.

Kok opp vann og legg i risnudlene. La de ligge i vannet i 4 minutter før du kvelver dem over i et dørslag og heller på nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen.

Varm halvparten av oljen i en wokpanne eller stekepanne med høye kanter. Ha i kyllingstrimlene, litt av chilikrydderet og løksaltet og stek til kyllingstrimlene får gyllenbrune kanter. De trenger ikke å bli helt gjennomstekte nå. Ta dem ut av pannen.

Ha i resten av oljen og ha i gulrøttene og kålen. Stek på forholdsvis høy varme i 3-4 minutter til det begynner å bli få litt farge. Ha i paprika, brokkoli eller brokkolini, løk og hvitløk og resten av krydderet. Skru ned varmen noe og la det surre i 3-4 minutter til.

Ha kyllingbitene tilbake i pannen. Hell i kokosmelken og kok opp. La det koke i 2-3 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er myke.

Rør inn risnudlene og skivs i limesaften. Smak til med krydder.

Rør inn sukkerertene helt til slutt. Spirene dryssre du bare over ved servering.

2 kommentarer til “Herlig wok med Fru Timians chilikrydder”

    • Hei Astrid! Det ligger en link inne i saken til en oversikt over hvilke utsalgssteder som jeg har pr i dag. Der er det også en link til web-butikken min 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon