Kombinasjonen pasta – i en eller annen form – og kylling kommer virkelig aldri til å gå av moten her i huset. Det er superkjapt å lage og smaker skikkelig godt! En klar familiefavoritt med andre ord.

Her tar jeg en hurtigmarinering av kyllingkjøttet før jeg steker det.

pasta med kylling og tomater

Oppskrift på tagliatelle med kylling og tomater
til 4 personer

500 g kyllingfilet
2 ss olivenolje
15-20 dråper Tabasco
2 ts Worcestershiresaus
saft av ¼ lime
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
¼ ts tørkede chiliflak
1-2 ss olje til steking

400 g tagliatelle eller annen pasta
salt til kokevannet
12-16 cherrytomater
100 g parmesan
noen basilikumblader

Del kyllingen i terninger på ca. 3 x 3 cm. Ha den i en brødpose (gjerne dobbel så du er sikker på at det ikke vil renne av den) sammen med resten av ingrediensene til kyllingen. La det ligger på kjøkkenbenken i 15 minutter.

Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

For å få en gyllenbrun skorpe på kyllingbitene, kan det være lurt å steke dem i to omganger. Ha halvparten av oljen i en stekepanne og ha i halvparten av kyllingbitene. Stek dem i noen minutter på hver side, til de er gyllenbrune hele veien rundt og gjennomstekte. Skjær gjerne et snitt i én av bitene for å forsikre deg om at de er gjennomstekte – og så unngår du samtidig å oversteke dem. For overstekt kylling, blir tørr.

Når kyllingen er ferdig, lar du cherrytomatene få 30 sekunder i stekepannen også.

Riv parmesanen.

Ha pastaen over på et stort serveringsfat og plasser kyllingbitene og tomatene rundt om. Dryss over litt av parmesanen. Resten kan du ha i en liten skål ved siden av. Dander noen basilikumblader til slutt, så er det klart for en strålende hverdagsmiddag!

tagliatelle med kylling og tomat

kylling og pasta

God middag!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *