Pasta med kylling og tomater
Kombinasjonen pasta – i en eller annen form – og kylling kommer virkelig aldri til å gå av moten her i huset. Det er superkjapt å lage og smaker skikkelig godt! En klar familiefavoritt med andre ord.
Her tar jeg en hurtigmarinering av kyllingkjøttet før jeg steker det.
Oppskrift på tagliatelle med kylling og tomater
til 4 personer
500 g kyllingfilet
2 ss olivenolje
15-20 dråper Tabasco
2 ts Worcestershiresaus
saft av ¼ lime
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
¼ ts tørkede chiliflak
1-2 ss olje til steking
400 g tagliatelle eller annen pasta
salt til kokevannet
12-16 cherrytomater
100 g parmesan
noen basilikumblader
Del kyllingen i terninger på ca. 3 x 3 cm. Ha den i en brødpose (gjerne dobbel så du er sikker på at det ikke vil renne av den) sammen med resten av ingrediensene til kyllingen. La det ligger på kjøkkenbenken i 15 minutter.
Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken.
For å få en gyllenbrun skorpe på kyllingbitene, kan det være lurt å steke dem i to omganger. Ha halvparten av oljen i en stekepanne og ha i halvparten av kyllingbitene. Stek dem i noen minutter på hver side, til de er gyllenbrune hele veien rundt og gjennomstekte. Skjær gjerne et snitt i én av bitene for å forsikre deg om at de er gjennomstekte – og så unngår du samtidig å oversteke dem. For overstekt kylling, blir tørr.
Når kyllingen er ferdig, lar du cherrytomatene få 30 sekunder i stekepannen også.
Riv parmesanen.
Ha pastaen over på et stort serveringsfat og plasser kyllingbitene og tomatene rundt om. Dryss over litt av parmesanen. Resten kan du ha i en liten skål ved siden av. Dander noen basilikumblader til slutt, så er det klart for en strålende hverdagsmiddag!
God middag!