Pastasalat med kylling og avokado

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastasalat med kylling og avokado

Helt siden jeg som student, og nyankommet til Oslo, oppdaget hvitløken (jeg tror aldri at jeg så en eneste hvitløk i Trøndelag på 70- og 80-tallet), har jeg vært dypt og inderlig forelsket! Etter min smak kan en aldri så liten bit av hvitløk kan endre en halvkjedelig rett til en skikkelig god én. Og noen ganger kan store mengder hvitløk virkelig sette karakteren på en rett. Sånn er det med denne pastasalaten! Her er det hvitløk i et rikt omfang – og jeg elsker det!

Er du litt mer skeptisk til hvitløken, kan du selvfølgelig redusere mengden noe, og du kan servere vanlig brød til – og ikke hvitløkbagetter – som jeg gjør her.

Dette er en super hverdagsmiddag, som går kjapt å lage og som smaker aldeles superb!

Pastasalat med kylling og avokado

Oppskrift på pastasalat med kylling og avokado 
til 4 personer

400 g pastaskruer
2 ts salt
ca. 300 g kyllingfilet (jeg bruker én stor kyllingfilet med skinn)
1 ss olivenolje
100 g fersk chorizo
3 ss olivenolje, extra virgin
1/3 rød chil
6-7 soltørkede tomater
2 fedd hvitløk
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper, ca. 1 ts
10-12 hvitløkfedd, av typen hvitløkfedd som ligger på glass
10-12 cherrytomater
1/2 agurk
1 stor avokado
grønnsalat

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Kok opp vann i en stor kjele og ha i pastaskruene og saltet. Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Krydre kyllingfileten(e) med salt og pepper. Varm opp oljen i en stekepanne og legg i kyllingfileten(e) med skinnsiden ned – hvis det er skinn på den. Stek den på sterk varme i 2-3 minutter, til den begynner å få en gyllen farge. Vend filetene. Stikk et steketermometer midt i fileten. Del opp chorizoen i snabber på ca. 3 cm og legg i stekepanna også.

Kan stekepannen din settes i stekeovnen, gjør du det nå. Dersom ikke, legger du kyllingfileten(e) og chorizobitene over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 68 grader. Ta den ut og la den hvile i 2 minutter før du skjærer kjøttet i tykke skiver.

Ha de 3 spiseskjeene med ekstra virgin olivenolje i en serveringsbolle. Fjern frøene på chilien før du finhakker både den og hvitløkfeddene. Ha det i serveringsbollen. Del opp de soltørkede tomatene i småbiter og ha dem også, sammen med mesteparten av saltet og pepperen i serveringsbollen. Rør det godt sammen.

Når pastaen er ferdig kokt, hvelver du den over i et dørslag og lar den renne av før du hvelver alt over i serveringsbollen. Rør det sammen slik at all pastaen får et lag med krydret olje rundt seg.

Ha i de hele, marinerte hvitløkfeddene. Del cherrytomatene i to og agurken i små terninger. Avokadoen deler du i to og fjerner steinen på før du tar av skallet og deler i terninger.

Bland alt og server!

Her har jeg varmet opp hvitløkbagetter som jeg serverer til.

Pastasalat med kylling og avokado Pastasalat med kylling og avokado

God middag!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon