Supersaftig ovnsbakt kylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 10 minutter + marinering 1-2 dager

Porsjoner: 6

Supersaftig ovnsbakt kylling

Noe mat treffer deg rett i hjertet, og det er akkurat hva denne supersaftige ovnsbakte kyllingen gjorde! Jeg ELSKER middager som dette! Ja, kjærligheten er så stor at jeg faktisk drømte om den etter at jeg spiste den første gang.

Det var min eminente svigerinne som sto for mitt første møte! Hun hadde funnet oppskriften i Yotam Ottolenghis bok «Simple». Han, på sin side, har oppskriften fra de to amerikanske kokkene og kokebokforfatterne Julee Rosso og Sheila Lukin som i 1982 gav ut kokebuken «The Silver Palate». Og det er her denne skatten av en oppskrift er å finne!

I tillegg til å være knallgod, er denne middagen superlettvint å lage! Det eneste den krever er å få ligge i marinade i en dag eller to, så er det klar for langpannen og stekeovnen.

Både middagsbygg, perlespelt, couscous og bulgurhvete er godt tilbehør til kyllingen. Og kanskje en GRØNNSALAT.

Ingredienser

1 kg kyllinglår med skinn og bein
7 fedd hvitløk
10 greiner oregano
3 ss rødvinseddik
3 ss olivenolje
100 g grønne oliven
65 g kapers
2 laurbærblad
2 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
1.5 dl hvitvin
125 g daddel

Slik lager du supersaftig ovnsbakt kylling

Først marinerer du kyllingkjøttet

Når du gir kyllingen en dag eller to i denne marinaden, blir kyllingkjøttet ekstra smakfullt og godt! Du kan plassere alt i en plast- eller glassbolle i kjøleskapet. Jeg liker best å ha det i en dobbel zip-plastpose. (Dobbel for å være sikker på at den ikke lekker.) Jeg synes det er lettere å få fordelt marinaden rundt det hele da, og det er veldig enkelt å snu posen en gang eller to i løpet av marineringstiden slik at alt blir godt fordelt.

Legg knivbladet på kvitløkfeddene og press ned slik at feddene blir halvveis most. Ha dem i posen – eller bollen – sammen med oreganoen, rødvinseddiken, olivenoljen, olivenene, kapersen, larubærbladene, salt og pepper. Bland det sammen. Legg i kyllinglårene og rist og vent på posen slik at alt fordeler seg godt rundt kyllingkjøttet.

Her bruker jeg noen hele lårstykker og noen stykker av overlår. Alle med skinn og bein.

Legg kjøttet i kjøleskapet én til to dager. Vend det noen ganger. Kommer du på på morgenen at du vil lage dette på kvelden, går det fint å la kjøttet marineres i noen timer også.

Serveringsdagen

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Fordel kyllingkjøttet og alle ingrediensene i marinaden i utover en ildfast form. Hell over hvitvinen og fordel dadlene rundt om.

Skjær to-tre snitt i hvert kyllinglår før du plasserer formen i stekeovnen og steker kyllingen i 50 minutter. Da skal kyllingskinnet være gyllenbrunt.

Jeg synes denne formen med supersaftig ovnsbakt kylling er så fin at hele formen gjerne kan settes rett på serveringsbordet!

Lag ønsket tilbehør mens kyllingen steker.

God middag!

4 kommentarer til “Supersaftig ovnsbakt kylling”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon