Jeg har satt meg som måt å komme med noen gode, lettvinte og billige middags- og mattips til alle studenter der ute. Noen av dere som leser bloggen min er studenter selv og mange av dere har unger som går over i studentenes rekker akkurat nå eller har vært det en stund. Jeg husker godt hvordan jeg ringte hjem for å få tips til hvordan ting skulle lages da jeg flyttet hjemmefra, og jeg husker veldig godt hvordan det var å gå i butikken å telle hvor mye det jeg kjøpte kom til å koste. Hadde jeg 75 kroner i lommeboka – ja dette var i gamle dager da det var cash som gjaldt – da kunne det ikke handles for 50 øre mer enn det.

For å bli oppdatert på hvordan dagens studenter har det, måtte jeg ta en liten rundsspørring. Og når det kommer til middag, fikk jeg klare tilbakemeldinger om at quesadillas med ulikt fyll er en tilbakevendende favoritt.

Quesadillas er perfekt å lage både når du starter fra begynnelsen, som jeg gjør her, og når du har rester som skal brukes opp. Putt restene i en tortillalefse, ha over litt ost og la den smelte, og voila så har du et aldri så lite festmåltid!

Quesadillas med kylling, sopp og paprika og kjapp salsa

til 2 quesadillas

2 sjampinjonger
½ rød paprika
½ løk
1 fedd hvitløk
150 g kyllingfilet
1 ½ ts tacokrydder
¼ ts salt
1 ss olivenolje
2 tortillalefser
50 g revet ost

Salsa
½ løk
3 cherrytomater
1 toppet ss ketsjup
½ ts eplecidereddik eller vineddik
litt chilikrydder
litt salt
nykvernet pepper
noen greiner koriander – kan utelates

noen cherrytomater til servering

Start med salsaen. Finhakk løken og del tomatene i småbiter (da kan du hakke med resten av løken som du skal bruke til quesadillaene også). Ha i en skål sammen med ketsjupen, eddiken, chilipulver, salt og pepper. Har du koriander, finhakker du den og rører inn. Smak til for å kjenne om salsaen er passe sterk, salt og syrlig.

Skjær sjampinjongene i to og så i skiver og paprikaen i småbiter. Finhakk løken og hvitløken og skjær kyllingfileten i terninger på ca. 1 x 1 cm. Dryss tacokrydderet over kyllingbitene og bland det sammen.

Varm oljen i en stekepanne og ha i kyllingen og soppen og stek på sterk varme til det begynner å få farge rundt det hele. Skru ned varmen litt og ha i paprikaen, løken og hvitløken. La det surre i 4-5 minutter til kyllingbitene er gjennomstekte og løken blank.

Hell fyllet over på en tallerken og tørk av stekepannen med litt kjøkkenpapir.

Legg en tortillalefse i stekepannen og fordel halvparten av fyllet på halvparten av lefsa. Brett lefsa over, legg over et lokk eller aluminiumsfolie om du ikke har lokk som passer, og stek på medium varme til osten begynner å smelte. Vend lefsene og stek videre.

Gjenta med den andre lefsen.

Legg tomatene i stekepannen og stek dem samtidig som tortillalefsene.

Her har jeg litt hakket koriander med olivenolje over lefsene ved servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *