Quesadillas med kylling og sopp

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 2

Quesadillas med kylling og sopp

Jeg har satt meg som måt å komme med noen gode, lettvinte og billige middags- og mattips til alle studenter der ute. Noen av dere som leser bloggen min er studenter selv og mange av dere har unger som går over i studentenes rekker akkurat nå eller har vært det en stund. Jeg husker godt hvordan jeg ringte hjem for å få tips til hvordan ting skulle lages da jeg flyttet hjemmefra, og jeg husker veldig godt hvordan det var å gå i butikken å telle hvor mye det jeg kjøpte kom til å koste. Hadde jeg 75 kroner i lommeboka – ja dette var i gamle dager da det var cash som gjaldt – da kunne det ikke handles for 50 øre mer enn det.

For å bli oppdatert på hvordan dagens studenter har det, måtte jeg ta en liten rundsspørring. Og når det kommer til middag, fikk jeg klare tilbakemeldinger om at quesadillas med ulikt fyll er en tilbakevendende favoritt.

Quesadillas er perfekt å lage både når du starter fra begynnelsen, som jeg gjør her, og når du har rester som skal brukes opp. Putt restene i en tortillalefse, ha over litt ost og la den smelte, og voila så har du et aldri så lite festmåltid!

Ingredienser

Quesadillas med kylling, sopp og paprika
2 sjampinjong
0.5 rød paprika
0.5 løk
1 fedd hvitløk
150 g kyllingfilet
1.5 ts fru timian tacokrydder
0.25 ts salt
1 ss olivenolje
2 tortillalefse(r)
50 g revet ost

Salsaen
0.5 løk
8 cherrytomater 3 i salsaen + 5 til servering
1 ss ketsjup
0.5 ts eplecidereddik eller vineddik
0.25 ts chiliflakes
flaksalt
nykvernet pepper
koriander noen greiner til servering

Slik gjør du

Start med salsaen. Finhakk løken og del tomatene i småbiter (da kan du hakke med resten av løken som du skal bruke til quesadillaene også). Ha i en skål sammen med ketsjupen, eddiken, chilipulver, salt og pepper. Har du koriander, finhakker du den og rører inn. Smak til for å kjenne om salsaen er passe sterk, salt og syrlig.

Skjær sjampinjongene i to og så i skiver og paprikaen i småbiter. Finhakk løken og hvitløken og skjær kyllingfileten i terninger på ca. 1 x 1 cm. Dryss tacokrydderet over kyllingbitene og bland det sammen.

Varm oljen i en stekepanne og ha i kyllingen og soppen og stek på sterk varme til det begynner å få farge rundt det hele. Skru ned varmen litt og ha i paprikaen, løken og hvitløken. La det surre i 4-5 minutter til kyllingbitene er gjennomstekte og løken blank.

Hell fyllet over på en tallerken og tørk av stekepannen med litt kjøkkenpapir.

Legg en tortillalefse i stekepannen og fordel halvparten av fyllet på halvparten av lefsa. Brett lefsa over, legg over et lokk eller aluminiumsfolie om du ikke har lokk som passer, og stek på medium varme til osten begynner å smelte. Vend lefsene og stek videre.

Gjenta med den andre lefsen.

Legg tomatene i stekepannen og stek dem samtidig som tortillalefsene.

Her har jeg litt hakket koriander med olivenolje over lefsene ved servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon