Ramen med Fru Timian umanibuljong

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Ramen med Fru Timian umanibuljong

Å! Jeg elsker ramen! Rene, klare og gode smaker og fantastiske farger! Kjapt og enkel å lage er det også. Ramen er en japansk nudelsuppe med god kraft og som gjerne inneholder skiver med godt kjøtt og perfekt kokte egg.

Jeg bruker den nye umamibuljongen min når jeg lager min egen ramen. Umami betyr «god smak» på japansk og er den femte smaken. Vi kjenner godt søtt, salt, surt og bittert, og så kommer altså umami inn som den femte smaken. Det er nesten en litt kjøttaktig smak, uten at den nødvendigvis trenger å komme fra kjøtt. Både asparges, mange sopptyper og osteslag og tomater har mye umami i seg. Og det er altså denne umamismaken jeg har prøvd å fange i umamibuljongen min, og jeg synes (selvfølgelig) at den har blitt kjempegod.

Og når jeg bruker umamibuljongen føler jeg at jeg greier å lage en god kraft selv om jeg bare bruker en buljong.

Lyst til å kjøpe UMAMIBULJONGEN? HER FINNER DU FRU TIMIANS NETTBUTIKK!

LES MER: Her finner du OVERSIKT OVER ALLE FORHANDLERE av Fru Timian-produktene

Har du andre grønnsaker enn de jeg bruker her, liggende i kjøleskapet, kan du veldig gjerne bruke dem også. Skjær dem i tynne strimler, så blir de ferdige mens de ligger i den varme buljongen i suppeskålen.

God middag!

LES MER: Her finner du ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Ingredienser

Ramen med Fru Timian Umamibuljong
500 g kyllingfilet
1 ts salt
200 g ramennudler
4 egg
2 cm fersk ingefær
2 fedd hvitløk
0.5 rød chili
2 gulrot/gulrøtter
1 brokkolistilk
0.5 rød paprika
2 vårløk
1.5 l kokende vann
3 ss fru timian umamibuljong
1 ss god olivenolje
1 ss sesamfrø

Til servering
koriander
spirer

Slik gjør du

Kok opp lettsaltet vann i en kjele og legg i kyllingfiletene. La de trekke, det betyr at vannet skal være helt opp under kokepunktet, i ca. 15 minutter. Bruker du veldig store fileter, må du la de ligge noen minutter til, slik at de rekker å bli varme hele veien gjennom. De skal ha en kjernetemperatur på 70-73 grader.

Ta dem ut av vannet og la de avkjøles litt før du skjærer dem i skiver.

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Hvelv dem over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann for å avslutte kokeprosessen.

Jeg liker at eggene er «smilende» i suppen, så da koker jeg dem i 6 ½ minutt. Da legger jeg dem i kokende vann. Ta ut eggene og legg dem over i kaldt vann en stund før du skreller dem og deler i to.

Fjern skinnet på ingefæren og hvitløkfeddet før du finhakker dem. Chilien finhakker du også. Du velger selv om du vil ha med frøene fra chilien eller ikke. det er frøene som gir mesteparten av heten.

Skrell gulrøttene og brokkolistilken og skjær dem først i tynne skiver, så i staver. Fjern kjernhuset og alt det hvite i paprikaen før du skjærer den også i staver. Vårløken skjærer du i ringer.

Kok opp vannet og rør det sammen med umamibuljongen og olivenoljen.

Så fordeler du alle ingrediensene i 4 suppeskåler og heller over den varme buljongen. Dryss over sesamfrøene og ha over koriander og spirer (om du har det).

Kos deg!

2 kommentarer til “Ramen med Fru Timian umanibuljong”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon