Ramen med Fru Timian umanibuljong

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ramen med Fru Timian umanibuljong

Å! Jeg elsker mat som dette! Rene, klare og gode smaker og fantastiske farger! Kjapt og enkel å lage er det også

Jeg bruker den nye umamibuljongen min i denne kylling- og nudelsuppen. Umami betyr «god smak» på japansk og er den femte smaken. Vi kjenner godt søtt, salt, surt og bittert, og så kommer altså umami inn som den femte smaken. Det er nesten en litt kjøttaktig smak, uten at den nødvendigvis trenger å komme fra kjøtt. Både asparges, mange sopptyper og osteslag og tomater har mye umami i seg. Og det er altså denne umamismaken jeg har prøvd å fange i umamibuljongen min, og jeg synes (selvfølgelig) at den har blitt kjempegod.

Klikk deg inn her for å se hvor du kan kjøpe alle produktene mine eller klikk deg inn til nettbutikken min fra samme side!

Har du andre grønnsaker enn de jeg bruker her, liggende i kjøleskapet, kan du veldig gjerne bruke dem også. Skjær dem i tynne strimler, så blir de ferdige mens de ligger i den varme buljongen i suppeskålen.

God middag!

KLIKK DEG INN HER FOR Å KOMME TIL ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Ramen med Fru Timian umanibuljong / Nudelsuppe med kylling

til 4 personer

500 g kyllingfilet
1 ts salt
200 g ramennudler eller eggnudler
4 egg
2 cm fersk ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chili, finhakket
2 gulrøtter, i strimler
1 brokkolistilk, i strimler
½ rød paprika, i strimler
2 vårløk, i ringer
1 ½ l kokende vann
3 ss Fru Timian umamibuljong
1 ss god olivenolje
1 ss sesamfrø
koriander og spirer til servering

Kok opp lettsaltet vann i en kjele og legg i kyllingfiletene. La de trekke, det betyr at vannet skal være helt opp under kokepunktet, i ca. 15 minutter. Bruker du veldig store fileter, må du la de ligge noen minutter til, slik at de rekker å bli varme hele veien gjennom. De skal ha en kjernetemperatur på 70-73 grader.

Ta dem ut av vannet og la de avkjøles litt før du skjærer dem i skiver.

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Hvelv dem over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann for å avslutte kokeprosessen.

Jeg liker at eggene er «smilende» i suppen, så da koker jeg dem i 6 ½ minutt. Da legger jeg dem i kokende vann. Ta ut eggene og legg dem over i kaldt vann en stund før du skreller dem og deler i to.

Fjern skinnet på ingefæren og hvitløkfeddet før du finhakker dem. Chilien finhakker du også. Du velger selv om du vil ha med frøene fra chilien eller ikke. det er frøene som gir mesteparten av heten.

Skrell gulrøttene og brokkolistilken og skjær dem først i tynne skiver, så i staver. Fjern kjernhuset og alt det hvite i paprikaen før du skjærer den også i staver. Vårløken skjærer du i ringer.

Kok opp vannet og rør det sammen med umamibuljongen og olivenoljen.

Så fordeler du alle ingrediensene i 4 suppeskåler og heller over den varme buljongen. Dryss over sesamfrøene og ha over koriander og spirer (om du har det).

Kos deg!

 

2 svar til “Ramen med Fru Timian umanibuljong”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon