Supersaftig kyllingkjøtt og knallgod saus fiks ferdig på under halvtimen! Det må være innfor, eller hva?

Inspirert av en oppskrift fra den irske TV-kokken Donald Skehan, har jeg laget min versjon av denne knallgode kyllingmiddagen, som er kjapp nok å lage til å passe perfekt på en hverdag, og som samtidig har så mye helgefølelse i seg at den også med hell kan lages på lørdagskvelden!

Cluet med middager som dette, er at du både steker kjøttet – eller fisken, som du kan lage ut fra samme prinsipp – og lager sausen i én og samme stekepanne. Da får du med deg de gode stekesmakene også inn i sausen. Og du slipper oppvask! Juhu!

Jeg serverer gjerne kokt ris til dette! Og så bruker jeg utbeinet lårkylling, fordi jeg synes det gir mest smak og best konsistens, men du står helt fritt til å bruke kyllingbrystfileter om du heller vil det.

Pannestekt kylling med hvitvinssaus, spinat og tomater

til 4 personer

600 g utbeinet lårkylling
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje
1 løk
3 fedd hvitløk
2 dl hvitvin (du kan også bruke kyllingkraft/fond og en dæsj sitron)
1 toppet ts Dijonsennep
1 ts kapers
2 ts flytende honning
1 ts srirachasaus eller en annen chilisaus
30 g smør
100 g spinat
150 g cherrytomater
litt basilikum til servering

ris til servering

Fordel salt og pepper rundt kyllingbitene. Varm oljen i en stekepanne og legg i kyllingbitene med den glatteste siden ned. De utbeinede lårfiletene bruker å være nesten litt rullet sammen, så da legger du det med den siden som ligger opp i forpakningen, ned i stekepannen. Stek på forholdsvis hay varme helt til kjøttet begynner å løsne fra pannen. La kjøttet ligge helt i ro frem til da, bare sjekk ved å løfte opp et hjørne på en av bitene.

Mens kjøttet stekes, finhakker du løken og hvitløkfeddene. Når kjøttet er gyllenbrunt på den første siden, vender du alle stykkene og skrur samtidig ned varmen litt. Ha i løken og hvitløken og la det surre videre i 3-4 minutter.

Hell i hvitvinen og la den koke inn i 3 minutter. Skrap i pannen sånn at du får med alle de gode smakene som sitter der etter bruningen av kjøttet. Ha i Dijonsennepen, honningen, kapersen og srirachasausen og la det koke i enda 3-4 minutter. Ha i smøret og la det smelte inn. Smak til med salt og pepper.

Om spinaten ikke er vasket når du kjøper den, vasker du den godt (det er bestandig masse sand i spinat) før du har den i stekepannen. Når den begynner å ramle sammen, har du i tomatene og lar dem koke med i 2-3 minutter. Da er middagen klar!

Her har jeg drysset litt grovhakket basilikum over ved servering.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Prøvde den pannestekte kyllingen i dag, og du har helt rett – knallgod saus🤩 Hadde kyllinglår fra Stange, ikke utbenet, så brukte litt lengre tid på å koke med sausen. Brukte 50/50 med kyllingbuljong og tørr martini, det fungerte veldig bra. Martinien kan oppbevares lenge og har den stående til matlaging som erstatning for hvitvin.
    Hele familien strålende fornøyd med retten, denne kommer til å stå på menyen flere ganger!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *