Jeg skal være den aller første til å innrømme at jeg har en iboende skepsis til sommerkoteletter. For mange knusktørre, halv- og helbrente tynne koteletter med veldig mye røkt smak har kommet i min vei. Jeg var derfor nokså tvilende da jeg ble utfordret av min samarbeidspartner – Brødr. Ringstad her i Rakkestad – til å prøve dem ut. Sjekke ut hva jeg syntes om både smak og konsistens.

Vi snakker ikke om hvilke som helst sommerkoteletter, for Brødr. Ringstad vant gull for disse under NM i Kjøttprodukter i 2012 og de ble samtidig kåret til årets produkt i klassen marinert/krydret svinekjøtt.

Jeg likte det jeg smakte så godt at jeg gjerne ville lage et blogginnlegg med dem også. Kotelettene har en lett røkt smak og blir saftige og gode etter en liten runde på grillen.

Når du skal grille koteletter som dette er det noen retningslinjer som det er greit å forholde seg til:

  • kjøp litt tykke koteletter
  • ikke grill kotelettene mer enn nødvendig. Du trenger ikke å gi dem fem minutter ekstra på grillen etter at de egentlig er ferdige, bare for å være sikker på at dem er gjennomstekt 😉

Skikkelige sommerkoteletter

Da jeg var gjest i Nitimen nylig spurte programleder Pål Thoresen meg om mitt forhold til ventepølser. Det var han nemlig ganske så opptatt av. Jeg meddelte gladelig at jeg er helt for!

Dagens ventepølse er den nye Rodeopølsen fra Brødr. Ringstad. Den har en passende mengde med både jalapénos og engelsk cheddar i seg.

Til grillmaten serverer jeg focaccia. Oppskriften på den finner du her.

Skikkelige sommerkoteletter

Oppskrift på sommerkoteletter med potet- og bønnesalat
4 personer

4 marinerte sommerkoteletter fra Brødr. Ringstad

Potet- og bønnesalat
600 g nypoteter
3 ss olivenolje
2-3 greiner løpstikke eller flatbladet persille
½ ts flaksalt
½ ts nykvernet pepper
5 reddiker
250 g hermetiske kidney beans

Start med potet- og bønnesalaten. Vask potetene og del dem i mindre terninger. Kok dem i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe tørre noen minutter før du har i olivenoljen og vender den rundt.

Hakk opp løpstikke- eller persille bladene og bland både dem, salt og pepper inn. Skjær opp reddikene i tynne skiver og ha i både dem og bønnene. Smak til for å kjenne om salaten er passe krydret.

Fyr opp grillen. Når den er god og varm legger du på kotelettene. Grill dem i 4-5 minutter på hver side.

Server gjerne godt brød til!

God grillings!

Skikkelige sommerkoteletter Skikkelige sommerkoteletter Skikkelige sommerkoteletter

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Brødr Ringstad.

 

Skikkelige sommerkoteletter

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *