Grillspyd med chorizo, poteter og paprika og små ildfaste former med grønnsaker og oliven herlig gratinert i spansk manchegoost! Her snakker vi skikkelig herlig spansk sommermat, folkens!

Jeg elsker mat som dette! Enkelt å lage, massevis av herlige smaker og det er plassert i små skåler og former sånn at jeg kan sitte å plukke til meg det ene etter det andre. Og egentlig kan jeg nesten late som om jeg er på en aldri så liten tur til Spania.

I våres var jeg på tur til Barcelona med min samarbeidspartner Haugen-Gruppen. Vi spiste og drakk oss gjennom deler av byen og jeg fikk masse nye, gode ideer til spansk mat som  jeg kan lage. Her kommer oppskrift på min versjon av to av rettene vi spiste. Begge to kjappe og enkle å lage.

Har du lyst til å lese mer fra turen og litt mer detaljert om hva vi spiste, kan du sjekke ut Helles Kitchen!

En av de fine tingene med mat som dette, er at du med enkle grep lager et lite fyrverkeri av et måltid. Her sper jeg på de to-tre rettene jeg lager med gode olivener, gauchasaus – som er tomatmajones – fra Ybarra og brødsnacks fra Snatt’s. Se nederst i blogginnlegget for hvor du kan kjøpe Snatt’s og Ybarra gaucha.

Spansk sommermat

til 4 personer

1 glass Ybarra Gauchasaus
1 glass Ybarra svarte oliven
1 glass Ybarra grønne oliven med stein
1 pose Snatt’s bread snacks, med urter eller paprika

 

Potet- og chorizozpyd

600 g kokefaste poteter, jeg bruker Asterix
2 ss Ybarra olivenolje
5-6 greiner timian
½ rød paprika
½ gul paprika
600 g rå chorizo

Skrell potetene og del dem i ganske store terninger. Husk du skal træ grillspyd gjennom dem etterpå, så de trenger litt størrelse for ikke å gå i stykker. Kok opp usaltet vann og kok potetbitene i 10 minutter. De skal være akkurat gjennomkokte, men fremdeles faste. Hell av vannet og ha olivenoljen i kjelen. Hakk opp timiangreinene og ha i kjelen. Bland.

Del paprikaen i terninger og skjær pølsene i ca. 4 cm lange snabber. Træ alt dette på grillspyd.

Grill spydene over direkte varme i ca. 5 minutter på hver side. Vend på dem innimellom.

 

Om du vil kan du ha alle grønnsakene, samt olivenene, i én og samme form, og ikke dele det i to former som jeg gjør her.

Manchegogratinert søtpotet og brokkoli

1 søtpotet, ca 300 g
¾ brokkoli
4 ss Ybarra olivenolje
½ ts paprikapulver, gjerne røkt
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
50 g manchego

 

Manchegogratinert paprika og oliven

1 rød paprika
1 grønn paprika
100 g Ybarra grønne oliven med piquillo paprika
4 ss Ybarra olivenolje
50 g manchego

Om du vil kan du ha alle grønnsakene, samt olivenene, i én og samme form, og ikke dele det i to former som jeg gjør her.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Skrell søtpoteten og del den i terninger. Del opp brokkolien i buketter. Jeg bruker å dele opp stilken også. Ha dette i en ildfast form sammen med olivenoljen og kryddere. Husk at dette er spansk mat, og de bruker å være riktig så rause med olivenoljen.

Til den andre formen deler du paprikaene i mindre biter og har i formen sammen med olivenene.

Sett begge formene i stekeovnen og stek i 20 minutter.

Riv osten. Ta ut formene, skru stekeovnen på gratinering eller grillelementet, dryss over osten og sett formene tilbake. Stek til osten har blitt gyllenbrun.

Ybarra Gauchasaus får du kjøpt på Obs og Mega, og Snatt’s får du kjøpt i Norgesgruppen (minus Kiwi), alle Coop, samt Rema i Oslo. Og husk så er det lov å mase etter sine favoritter i andre butikker også.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *