Her der jeg bor er det flust med elgjegere som har fryseren full av elgkjøttdeig. Elgkjøtt er veldig magert, så det trenger litt fett for å få frem de gode smakene. Her bruker jeg bacon som fettkilde.

Om du nå ikke har elgkjøttdeig i fryseren, kan du bruke karbonadedeig fra storfekjøtt også. Det blir også kjempegodt!

Elgburger med bacon

Dette trenger du for å lage elgburger med bacon til 4 personer
8 einebær
400 g elgkjøttdeig
150 g bacon
1 ts salt
15 blad persille, flat eller krus
2 vårløk
1 egg
2 ss cremé fraîche
nykvernet pepper
1 ss raps- eller olivenolje til steking 

Tilbehør
8 skiver bacon
8 tynne skiver loff
8 lange agurkremser
6­–8 cherrytomater
rømme
blandet salat

Elgburger med bacon

Knus einebærene i en morter og ha dem i en bolle sammen med elkjøttdeigen,  finhakket bacon og saltet. Rør dette god sammen til du har en deig som kjennes seig og fast ut. Finhakk persillen og vårløken og bland det inn sammen med resten av ingrediensene.

Væt håndflatene i vann før du deler deigen og former dem til 4 burgere. Pensle dem med oljen og grill dem på litt over medium varme i 3–4 minutter på hver side.

Baconskivene til tilbehøret kan grilles samtidig som burgerne. Loffskivene pensler du med litt olje før du legger dem på grillen en liten stund også. De lange agurkskivene får du ved å bruke en grønnsaksskreller langsetter en agurk. Del cherrytomatene i tynne skiver.

Her bruker jeg ren rømme som dressing. Den står veldig godt til elgkjøttet. Dander alt til høye, saftige burgere.

Elgburger med bacon

Godt måtid!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Testet denne oppskriften idag med elgkjøttdeig jeg hadde i fryseren, og de ble veldig smakfulle, og ble spist av både små og store! Kommer garantert til å lage de igjen:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *