Viltgryte med reinsdyrkjøtt og kantareller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 45 minutter

Porsjoner: 4

Viltgryte med reinsdyrkjøtt og kantareller

Er du klar for en herlig viltgryte? Det er noe med disse duftende grytene når det blir kaldere i været og tidlig mørkt på kveldene. Da føles det helt saliggjørende å la godlukten fra grønnsaker og kjøtt som får småkoke i mange timer, spre seg rundt i huset. Love it!

Dagens gryte er med grytekjøtt fra reinsdyr. Reinsdyrkjøttet kan godt byttes ut med elgkjøtt. Og om du ikke har viltkjøtt tilgjengelig, er høyrygg eller bog av storfe også perfekt å bruke.

Jeg bruker bestandig å la grytene mine stå i stekeovnen for å bli ferdige, men du kan også la de putre på stekeplaten om du heller vil det. Godt blir det samme hvilken løsning du går for!

Kos deg!

Ingredienser

Reinsdyrgryte med kantareller
600 g grytekjøtt av reinsdyr
4 ss olivenolje
200 g kantareller
1 løk
0.5 purre
1 persillerot
1 sellerirot
2 gulrot/gulrøtter
0.25 ts chiliflakes
3 dl kremfløte
2 dl vann
1.5 ts tørket oregano
1 ts salt
nykvernet pepper
1 dl frosne tyttebær

Til servering
kokt ris

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 120 grader.

Skjær kjøttet i terninger på ca. 4 x 4 cm. Både reinsdyrkjøtt og elgkjøtt er magert kjøtt. Bruker du storfekjøtt, kan det være at du må skjære vekk noen fettklumper før du skjærer kjøttet i terninger.

Varm halvparten av oljen i en stekepanne og ha i halvparten av kjøttbitene. Brun dem på sterk varme på alle sidene. De skal ikke gjennomstekes, bare brunes. Ha kjøttbitene over i en gryte og gjenta med resten av oljen og kjøttet.

Børst kantarellene rene. Stor sopp, river du i mindre biter før du har dem i stekepannen og freser med på sterk varme til de får gyllenbrune kanter. Ha det i gryten.

Skjær løken og purre i tynne skiver og ringer og del rotgrønnsakene i små terninger. Ha alle ingrediensene i gryten, unntatt tyttebærene, og kok opp. Sett på et lokk før du setter hele gryten inn i stekeovnen og lar den står der i ca. 2 ½ time. Du kan også la gryten småkoke på lav varme på en stekeplate like lenge. Da må du røre om litt av og til slik at det ikke blir brent i bunnen.

Smak til for å kjenne om gryten er passe krydret. Dryss over tyttebær før servering.

Server kokt ris til gryten.

Kos deg!

2 kommentarer til “Viltgryte med reinsdyrkjøtt og kantareller”

  1. Vi brukte bankekjøtt av storfe og resultatet ble en av de beste kjøttgrytene vi har smakt! Lett og enkelt og lage:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon