Graving av elgkjøtt
Har du smakt gravd elgkjøtt? Nå har du muligheten! Nå til helga er det Markens Grøde i Rakkestad og på søndag klokka 12.30 skal jeg ha matpresentasjon med elgkjøtt. Det blir veldig spennende. 6 ulike retter skal jeg lage og demonstrere.
Her er jeg i gang med graving av en halv elgsteik. Massevis av sukker, salt, pepper og einebær sammen med sitronsaft, timian og oregano. Nå ligger den pent pakket inn i plast under press i kjøleskapet. Resultatet får du i matteltet på Markens Grøde på søndag! Håper å se deg!
Les mer om gravingen av elgkjøttet – og få mange andre oppskrifter med elgkjøtt her!
[…] Her bruker jeg en ½ steik. Jeg har også brukt lårtunge. Lårtunga ligger i låret, ved siden av bankekjøttet. Lårtunga er tråere kjøtt enn steika og kan gjerne ligge i press en dag mer enn steika. Lårtunga egner seg egentlig nesten bedre enn steika til dette. Du kan se flere bilder fra graveprosessen her. […]
Kan du forklare litt på hvordan du graver elgkjøttet?
Hei Katrine.
Du kan lese mer i dette innlegget: http://frutimian.unitedbloggers.no/2012/08/elgkjott-i-lange-baner/
Så fint du sa i fra. Nå legger jeg lenken inn i selve saken også 🙂