Stekt chorizo med oliven og soltørka tomat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt chorizo med oliven og soltørka tomat

Noen ganger er det snaddermat som gjelder på en tirsdag! Trenger ikke være helg for å kose seg med god mat! Når maten i tillegg er superenkel å lage, ja, da er veien til snadderet både rett og kort. De av dere som følger med på Facebook, så kanskje at jeg var og demonstrerte mat på Rema 1000 i Rakkestad nå i påskeuka. Dette var hva jeg lagde: stekte chorizoterninger med soltørkede tomater, oliven, løk og hvitløk, pent plassert på flatbrød. Enklere kan det ikke bli!

Vil du oppgradere til middag, kan du steke med noen kokte potetrester fra dagen før eller ha i små buketter av blomkål og brokkoli. Du kan også bruke denne oppskriften på pytt i panne, og ha chorizoterningen i den. Koker du, eller posjerer et egg, som du plasserer på toppen, har du en strålende og lettvint middag.

Stekt chorizo med oliven og soltørka tomat

Dette trenger du for å lage stekt chorizo med oliven og soltørka tomat til 4 personer 
(som snaddermat – beregn mer dersom du skal ha det til middag)

1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 liten klype Maldonsalt
200 g chorizo – fersk eller speket
8 grønne oliven – her bruker jeg med chili, men du kan også bruke helt vanlige. Kjekt å bruke en type uten stein
3 soltørkede tomater i olje
1 gren frisk oregano – kan utelates
flatbrød til servering

Skrell løken og del den i to. Skjær den i tynne skiver. Finhakk hvitløkfeddene. Ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen og saltet og la det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter, til løken er blank og det dufter godt.

I mellomtiden skjærer du opp chorizopølsen i små terninger. Bruker du fersk pølse, er skinnet beregnet til å være på. Med de spekede versjonene, bruker jeg å sjerne skinnet før jeg skjærer opp terningene. Ha terningene i panna og stek videre. Skær så opp olivenene og de soltørkede tomatene og la dem surre med i panna i noen minutter. Har du oregano, fjerner du bladene fra stilken og drysesr bladene i panna. Rør dem inn.

Bryt av flatbrødbiter og plasser chorizoblandingen på toppen.

Stekt chorizo med oliven og soltørka tomat

Nyt maten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon