Deilig, deilig tapas, skinkekebabs

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilig, deilig tapas, skinkekebabs

Tapas er en fellesbenevnelse for en rekke spanske småretter. Historiene er mange om dens opphav, men at tapas er en del av Spanias historie hersker det liten tvil om. Den enkleste av de enkle tapasene er en skive god spekeskinke. En tapas skal kunne spises uten kniv og gaffel, så en munnfull er en god størrelsesangivelse.

Kjøttboller er kanskje den tapasen som er mest vanlig og kjent her hjemme. I Spania er utvalget uendelig. Her er oppskriften på Mauriske skinkekebabs. Litt rart egentlig at det kan være svinekjøtt i disse kebabsene, for jeg trodde egentlig at maurerne var muslimer. Men kanskje jeg har lest historien min litt dårlig her. Gi meg gjerne den riktige historien!

Som du skjønner av bildene her, trenger ikke kebab å være det samme som det du får kjøpt på gatekjøkkenet en sen lørdag kveld. Kebab betyr kjøtt stekt på spyd, og det er dette kjøttet også!

Kos deg!

Deilig, deilig tapas, skinkekebabs

Dette trenger du for å lage Maurisk skinkekebabs til 4 personer
(som tapas) 

2 fedd hvitløk
1 tørket rød chili, evt. frisk
4–5 grener flatbladet persille
2 ss olivenolje
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts sitronsaft
400 g svinefilet
1 ts salt
8 bambusspyd

Knus hvitløken og chilien og ha i en liten bolle. Eventuell frisk chili finhakkes. Finhakk persillebladene og rør dem inn sammen med olivenolje, spisskummen, paprikapulver og sitronsaft. Skjær opp svinefileten i terninger på 2 x 2 cm. Ha både kjøtterningene og marinaden i en pose og bland det godt. La det ligge i kjøleskapet over natta.

Deilig, deilig tapas, skinkekebabs

Legg bambusspydene i bløt minst 30 minutter før bruk. Træ kjøttbitene på spydene og dryss over saltet. Sett grillelementet i stekeovnen på full styrke. Fordel spydene utover et stekebrett og grill dem på øverste rille i ca. 10 minutter totalt. Vend spydene underveis. Ikke bruk bakepapir på stekebrettet, det kan ta fyr under grillelementet.

Deilig, deilig tapas, skinkekebabs

In action på kjøkkenet. Oppskriften på de andre tapasene du ser på bildet, finner du her!

Deilig, deilig tapas, skinkekebabs

 

Deilig, deilig tapas, skinkekebabs

Her ser du skinkekebabsene sammen med tapas med røkt laks, sardiner og grillet paprika.

 

3 kommentarer til “Deilig, deilig tapas, skinkekebabs”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon