Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater

La meg komme med smakskonklusjonen med én gang: Disse kyllingrullene er skikkelig god snaddermat! Små og søte å se til, og pakket fulle av gode smaker. Her er det gode soltørkede tomater og basilikum, kyllingkjøtt og bacon som blir malt sammen før det rulles inn i butterdeig og stekes. Jeg elsker å spise disse enten som en del av et tapasbord eller som kveldssnacks for seg selv.

Du kan kanskje tenkte at det må være mye jobb å lage disse pølserullene når de innebærer maling av kjøtt og greier, men jeg maler ikke på gamlemåten med en kvern. Jeg putter rett og slett alle råvarene i food processoren, kjører i gang og vips, så er kyllingdeigen ferdig. Butterdeigen finner jeg i frysedisken i butikken, så det er faktisk ganske så fort gjort å lage dem.

Pølserullene kan serveres varme eller kalde.

Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater

Dette trenger du for å lage ca. 20 kyllingruller med bacon og soltørkede tomater
375 g frossen butterdeig
150 g kyllingfilet
75 g baconstrimler
1 hvitløkfedd
4 soltørkede tomater
15–20 basilikumblader
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
litt hvetemel til utkjevling
1 egg til pensling
sesamfrø til dryss

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Tin butterdeigen.

Grovdel kyllingfiletene og baconskivene før du har dem i en food processor sammen med hvitløkfeddet, de soltørkede tomatene, basilikumbladene, salt og pepper. Kjør kvivene rundt til det blir som en kjøttdeig.

Dryss litt  hvetemel på benken og legg butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevle dem ut til de blir 40 x 20 cm.  Del i to på langs. Fordel halvparten av kyllingkjøttdeigen midt på én av butterdeigremsene. Pisk sammen egget og pensle det på den ene langsiden før du ruller deigen sammen til en lang pølse. Egget blir limet som holder skjøten sammen.

Skjær opp ca. 4 cm lange pølser og legg dem over på stekebrettet. Gjenta med resten.

Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater

Pensle rullene med det sammenpiskede egget. Skjær noen snitt på ryggen og dryss over sesamfrø. Stek pølserullene midt i stekeovnen i ca. 20 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater

Nyt maten!

4 kommentarer til “Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater”

  1. Disse må så absolutt prøves, elsker alt som har med butterdeig å gjøre. Kunne tenkt meg de til lille julaften-champagnen, men gjerne med en liten touch av julesmak. Tror du en liten dash av kvernet nellik eller allehånde ville gjøre susen??

    • Jeg har ikke prøvd å fryse dem, Julie – og butterdeigen har jo vært fryst før, men jeg tror egentlig at det skal gå bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon