Minipaier med kylling og grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Minipaier med kylling og grønnsaker

For noen dager siden så jeg den australske kokken Bill Granger lage små minipair med kylling og filodeig på en eller annen TV-kanal, og det så så godt ut at jeg måtte lage min egen versjon selv også. Eller det vil si, det var husets tenåring som nærmest forlangte at mor skulle lage sin versjon. Han så nemlig programmet sammen med meg på TV. Dette er min versjon, inspirert av Bill Grangers.

Istedenfor å lage og bruke en vanlig paideig, bruker jeg filodeig. Det er veldig kjapt og enkelt å bruke, og det gir en god smak. Jeg bruker å lage en kjempegod filodeigpai med fetaost og spinat (og noen ganger brennesle). Men den har jeg ikke oppskrift på her på bloggen. Oppskriften på den kommer i den nye sommerboken min som kommer i begynnelsen av mai.

Filodeig bruker de ikke å ha i den lokale dagligvarebutikken, men du finner den i de aller fleste innvandrerbutikkene. Som oftest i frosne pakker, men også noen ganger i kjøledisken, så spør hvis du ikke finner det selv.

Minipaier med kylling og grønnsaker

Dette trenger du for å lage 4 minipaier med kylling og filodeig
Kyllingen
2 store rå kyllinglår, 700 g (eller kjøp ferdig stekt)
½ løk
1 gulrot
¼ purre
1 laurbærblad
salt

Resten av fyllet
2 sjalottløk
¼ purre
2 fedd hvitløk
1 rød chili
2 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
½ squash
1 søtpaprika
6 aromasopper
60 g smør
1 pk filodeig, ca. 450 gram

grønnsalat til servering

Minipaier med kylling og grønnsaker

I denne versjonen koker jeg kyllinglårene før jeg lager selve paien. Vil du ha en kjappere versjon, kjøper du ferdigstekte kyllinglår, eventuelt ferdigstekte kyllingfileter og bruker kjøttet derfra. Du trenger et sted mellom 400 og 500 gram ferdig kjøtt. Hopp i såfall til ingredienslisten for resten av fyllet.

Ha kyllinglårene i en kasserolle og hell over nok kaldt vann til at det dekker. Skrell løken og gulroten og del i mindre biter før du har i sammen med purren, laurbærbladet og litt salt. Kok opp vannet og la vannet småkoke i ca. 30 minutter. Ta opp kyllinglårene og la dem avkjøles før du fjerner skinnet og river kjøttet i småbiter.

Fjern grønnsaksrestene fra kokekraften også før du lar kraften koke enda litt ned. Sil den og frys den ned til en senere anledning. Den er perfekt grunnlag til en suppe.

Så til resten av fyllet.

Finhakk sjalottløken, hvitløken,  purren og chilien og ha i en kasserolle sammen med olivenoljen, litt salt og nykvernet pepper. Skrap ut frøene fra chilien før hakkingen dersom du er forsiktig med heten i maten. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til løken blir blank og det dufter fenomenalt godt i hele kjøkkenet.

Del opp squashen og paprikaen i små terninger og soppen i småbiter og ha i kasserollen. La det surre videre i noen minutter til grønnsakene er myke. Bland inn kyllingkjøttet. Smak til med salt og pepper.

Smelt smøret og sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Legg et filodeigark foran deg. Pensle over et tynt lag med smeltet smør. Legg et nytt ark over, gjerne litt på skrått. Pensle med smør og legg på et tredje ark, også det litt på skrått. Legg ¼ av fyllet midt på filodeigen. Dra filoarkene over og rundt fyllet. Pensle det med smør og sett pakken over på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten.

Stek minipaiene i 10-12 minutter, til de har fått en fin og gyllenbrun farge rundt det hele.

Server minipaiene med en god grønnsalat!

Minipaier med kylling og grønnsaker

Minipaier med kylling og grønnsaker

Kos deg!

 

 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

Minipaier med kylling og grønnsaker

2 kommentarer til “Minipaier med kylling og grønnsaker”

  1. Kunne ønske du kunne tatt bilder underveis og av produktene du bruker som man ikke finner i vanlig dagligvare, så blir det lettere og finne ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon