Minipaier med blomkål, squash og kylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Minipaier med blomkål, squash og kylling

Jeg vet ikke hva som var den første fast-fooden som ble solgt fra gateboder, men jeg vet at paien var tidlig ute. Allerede i begynnelsen av 1800-tallet ble pai lagd og solgt fra gateboder til arbeiderklassen rundt om i Europa, med en mengde ulike navn: pai, empanadas, piroger, calzoner, for å nevne noen. Forkjellige navn i forskjellige land, og med ulike varianter hva fyll og skorpe angikk. De små porsjonspaiene var perfekt for salgsbodene. Nå vil du kanskje ikke se på pai som fast food, for det er tross alt litt jobb å lage paiskallet. På disse minipaiene, som jeg lager i et muffinsbrett, bruker jeg ferdigkjøpt butterdeig som bunn og lokk, og det fungerer aldeles utmerket!

Når du kjevler ut butterdeig, skal du huske på å legge alle platene oppå hverandre og så kjevle dem like mye alle veier. Da blir teksturen best og du får de flakene som du vil ha på en stekt butterdeig.

Ferdigkjøpt butterdeig bruker jeg også til denne tomatterten mens jeg har lagd paideigen fra bunnen av når jeg setter denne paien med ost og skinke på bordet!

Minipaier med blomkål, squash og kylling

Dette trenger du for å lage 12 minipaier med kylling, blomkål og squash
1 pk, 5 plater, butterdeig
1 blomkål
1/2 squash
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
salt
pepper
1/2 ferdiggrillet kylling
litt mel til utkjevling
1 1/2 dl crème frâiche
1 egg

Sett stekeovnen på 200 grader og smør et muffinsbrett med olje eller sett muffinsformer av papir i et muffinsbrett.

Legg butterdeigsplatene til tining. Del opp blomkålen i små buketter og squashen i småbiter. Finhakk hvitløken. Ha alt i en stekepanne sammen med olivenoljen og la det surre på svak varme til blomkålen er ganske myk. Det tar 8–10 minutter. Ha på salt og pepper etter smak.

Riv skinnet av kyllingen og del den opp i små biter.

Ha litt hvetemel på bordet. Legg butterdeigplatne oppå hverandre og kjevle dem tynt ut. Løft deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke sitter fast. Ha eventuelt litt mer mel på bordet. Stikk ut 12 sirkler på 13 cm i diameter og 12 sirkler med en diameter på 6 cm.

Klem hver av de store sirklene i muffinsformene. Legg i blomkål, squash og kylling. Legg over en teskje crème frâiche. Pisk lett sammen egget og pensle kantene av paideigen. Pensle hele undersiden av pailokket og legg over fyllet. Klem det godt på plass. Pensle så lokkene på oversiden.

Stekes på nest nederste rille i ca. 20 minutter. Disse minipaiene er gode å spise både varme og kalde.

 

6 kommentarer til “Minipaier med blomkål, squash og kylling”

  1. Åh, så gøy det er å titte på alle de flotte oppskriftene her hos deg! Slike paier tror jeg jammen jeg skal lage neste gang jeg er vertinne i lesesirkelen 🙂 Hilsen Anette 🙂

  2. Hei Irene!
    Jeg har aldri prøvd det, men kan ikke se noen grunn for at de ikke skal kunne fryses. La dem tine nesten gjennom på kjøkkenbenken før du varmer dem opp igjen i stekeovnen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon