Kyllingpai med flettet lokk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Kyllingpai med flettet lokk

Ble ikke denne kyllingpaien skikkelig fin? Jeg synes den ble skikkelig lekker! God ble den og! Så da er det jo bare én ting å gjøre: å lage den flere ganger!

Jeg bruker ferdigkjøpt butterdeig til lokket. Det er en av mine guilty pleasures. Jeg har bestandig butterdeig liggende i fryseren. Kan få nesten hvilken som helst råvare til å skinne på null komma niks.

hvis du vet at du skal bruke butterdeig, kan du gjerne ta pakken ut av fryseren og legge i kjøleskapet dagen før. Hvis ikke, tiner platene ganske fort når du legger dem utover på benken også. Har du lagt dem utover, må du legge dem oppå hverandre igjen før du begynner med kjevlingen. Restultatet blir absolutt finest da.

Når du skal flette lokket, starter du med å legge tre remser asmme vei, med litt avstand, på midten av formen. Så legger du tre remser tvers over andre veien, og løfter opp annenhver av de du allerede har lagt ned, sånn at det blir flettemønster. Du ser det lett når du begynner. Du kan også øve med noen hyssingstubber først. Når du har lagt de tre første, utvider du med én og én remse på hver sine sider av midten og hver sine veier.

Formen jeg bruker her er ca. 27 cm i diameter. Du kan også bruke en firkantet ildfast form. Resultatet blir det samme. Og du kan også lett doble antall porsjoner og lage paien i en enda større form.

Ingredienser

Kyllingpaien
1 pk butterdeig 450 g
1 ss hvetemel til utkjevling
1 løk
1 fedd hvitløk
3 vårløk
250 g asparges
1 søtpotet ca. 300 g
600 g kyllingfilet
3 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
1.5 dl creme fraiche
1.5 dl kremfløte
2 ss soyasaus
0.5 ts chiliflakes
1 egg til pensling

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 215 grader varmluft.

Tin butterdeigen.

Hakk opp løken,  hvitløkfeddet og vårløken. Fjern den nederste delen av aspargesen før du deler stenglene i 2 eller 3 deler. Søtpoteten skreller du før du skjærer i ½ tykke skiver. Kyllingfiletene deler du i forholdsvis store terninger, ca. 4 x 4 cm.

Varm litt av oljen i en stekepanne og ha i de 3 ulike løktypene og aspargesen, litt salt og pepper. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken har blitt myk og blank. Ha den over i den ildfaste formen du skal bruke.

Skru opp varmen, ha i litt mer olje og legg i søtpotetskivene. Stek dem på høy varme i noen minutter til de får mørke flekker og begynner å bli myk. Ha dem over i den idfaste formen. Gjenta med resten av oljen og kyllingbitene, samt salt og pepper.

Rør sammen creme fraiche, fløte, soyasaus og chili og hell i formen. Bland alt sammen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet. Legg butterdeigsplatene oppå hverandre og kjevle dem ut til et rektangel stort nok til at du greier å lage. Jeg brukte 17 remser totalt på min pai. Remsene må være lange nok til at de rekker hele veien over, og så må du ha remser rundt kanten innvendig til slutt (det glemte jeg og måtte kna sammen deigrestene og kjevle dem ut igjen. Du kan se at de har krympet mye mer under stekingen).

Legg remsene i flettemønster over fyllet. Se beskrivelse lenger opp.

Pisk egget lett sammen og pensle butterdeigsremsene før du setter formen i stekeovnen. Stekes i ca. 20 minutter til remsene har blitt gyllebrune.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon