Tacopanne med kylling og chorizopølse

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tacopanne med kylling og chorizopølse

Når du kjenner trangen etter fredagstaco (som kan skje hvilken som helst dag i uka) og samtidig kjenner at eventyrlysten leker litt med deg, er det denne forma du trenger! Gode smaker, akkurat passe sterkt, sprø skjell og kremaktig guacamole. Vi krever da ikke mer enn det!

Tacopanne med kylling og chorizopølse

Dette trenger du for å lage tex-mexpanne til 4 personer
3 kyllingfileter
1/4–1/2 ts spisskummen
1/4–1/2 ts paprikapulver
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1–2 ss olivenolje
ca. 150 g chorizopølse
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 boks hvite bønner i tomatsaus
4–5 kvaster fersk timian
2 tomater
1 grønn chili
4 tacoskjell
ca. 100 g hvitost

Guacamole
2 avokadoer
1 fedd hvitløk
1/4 rødløk
1 bunt koriander
saft av 1/4 sitron
salt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 225 grader.

Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm olje i en stekepanne og brun kyllingstrimlene i to omganger. Krydre dem med krydderet. Kjøttet trenger ikke å bli gjennomstekt. Hvelv strimlene oppi en ildfast form.

Tacopanne med kylling og chorizopølse

Del opp chorizopølsene i små terninger på ca. 1/2 x 1/2 cm. Fres dem noen minutter oppi stekepanna. Rens og finhakk løk og hvitløk og ha dem oppi panna sammen med pølsebitene. Skru ned varmen noe og la det surre sammen i noen minutter. Hell det over i den ildfaste formen. Ha tomatbønnene over.

Hakk opp timianen, del tomatene i små terninger og hakk opp chilien. Her bruker jeg en ganske stor chilivariant som ikke er spesielt sterk og som jeg derfor lar være i forholdsvis store biter.

Tacoskjellene knuser jeg til mindre biter og har i langpanna før jeg river osten og fordeler den på toppen. Stek panna midt i stekeovnen til osten smelter og får noen brune flekker – ca. 15 minutter.

I  mellomtiden rører du sammen guacamolen. Mos avokadoene, finhakk hvitløk og rødløk, hakk koriander og rør alt sammen. Smak til med salt og pepper.

Tacopanne med kylling og chorizopølse

Tacopanne med kylling og chorizopølse

God middag!

 

 

 

9 kommentarer til “Tacopanne med kylling og chorizopølse”

  1. Prøvde denne til fredagskosen. Ble imponert hvor kjapt det gikk å lage retten, det er ett pluss, også på en fredag når tenåringene har tenkt å sitte inne hos foreldrene lenger… 😉 Men jeg putter nok i mer chili neste gang.

  2. Mmmm så deilig og god gryte, og lettvint måte å ha «taco» på. Jeg hadde 1,5 chili i, og det var perfekt for oss. Anbefales!

  3. Hei, greit med litt vri på tacoen. Bare lurte på den guacamolen på bildet. Den ser så hvit ut. Har du hatt noe annet oppi den tro? Min guacamole blir helt grønn….den så så delikat ut….

  4. Hei Heidi!
    Her er det rett og slett jeg som har redigert bildet helt feil – dette bildet ble tatt i min spde fotografbegynnelse. Min guacamole bruker også å bli grønn 🙂
    Bør vel kanskje redigere dem om!

  5. Nydeli😋😋 Tilsatte litt extra krydder på kyllingen,men ellers alt som oppskrifta😊Skikkeli lørdagskosmiddag på en regntung tirsdag😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon