Cæsarsalat med kylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Cæsarsalat med kylling

Da jeg var på PÅ TUR I MEXICO i 2015 lærte jeg at Cæsarsalaten – som jeg bestandig hadde antatt var italiensk – faktisk ble funnet opp i Mexico! Det var riktignok en italiensk-amerikansk kokk – Caesar Cardini – som fant opp den verdensberømte salaten, men han bodde altså i Tijuana i Mexico.

Og så er det jo sånn med alle populære oppskrifter, de utvikles og endres på, og «alle» finner sine måter å lage retten på, og det kan til tider krangles litt om hva som er riktig å gjøre eller ikke. Min Cæsarsalat lages definitivt ikke likt som Cardini Him Self gjorde, men inspirasjonen er helt klart fra ham.

Dressingen er veldig viktig i Cæsarsalaten, så vær raus med den! Og finn frem flasken med Worcestershiresaus som står innerst i kjøkkenskapet, for den gjør underverker i dressingen!

Lurer du forresten på hvordan du uttaler Worcestershiresaus? Klikk deg inn her for å lese mer!

Når det skal spises Cæsarsalat til middag hjemme, koker jeg ris og serverer til også – ellers er det visse tenåringer som ikke blir mett. Litt sukker på om Caesar Cardini hadde klappet anerkjennende til den! Ha ha ha!

Ingredienser

Kyllingen
500 g kyllingfilet
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Dressingen
1 fedd hvitløk
2 eggeplomme(r)
1.25 dl solsikkeolje
3 ss olivenolje
1 ts dijonsennep
1 ts worcestershiresaus
25 g parmesan
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
1.5 ts sitronsaft

Salaten
2 hvitløksbaguette(r)
2 ss olivenolje
flaksalt
nykvernet pepper
2 romanosalat(er)
50 g parmesan

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Start med hvitløksbaguettene som skal bli til brødkrutonger. Det er lurt om baguettene har tint nok til at du greier å skjære i dem før du starter. De hvitløksbaguettene jeg bruker å kjøpe fra frysedisken, bruker å være halvveis oppdelt i skiver, så når jeg skal lage disse krutongene, deler jeg de skivene igjen i to, for å få dem tynne nok før jeg fordeler dem utover stekebrettene. Fordel olivenoljen over og dryss over salt og pepper. Stek skivene til de blir gynnebrune og sprø. Det tar 7-10 minutter.

Fordel salt og pepper rundt kyllingfiletene. Varm opp olivenoljen i en stekepanne og legg i filetene med skinnsiden ned. Brun dem på høy varme før du vender dem. Har du en stekepanne som også kan settes i stekeovnen, kan du sette den inn nå og steke til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Det tar 15-20 minutter. Du kan også legge dem over i en ildfast form som du setter i stekeovnen, eller du kan legge et lokk over stekepannen, skru ned varmen og la de steke ferdig der.

Så til dressingen! Den er jo nesten det viktigste av alt i en cæsarsalat, god som den er! Originalt skal det være ansjos i dressingen, men det har jeg nesten aldri ansjos liggende i kjøleskapet, men jeg har bestandig en flaske med Worcestershiresaus (uttales WUST-ter-shire) sående i skapet, så da bruker jeg det. Den og parmesanen gir dressingen en herlig umamismak!

Jeg lager dressingen på samme måte som jeg lager majones. Riv hvitløkfeddene på den fine siden av rivjernet og ha i en skål sammen med eggeplommene. Tilsett solsikkeoljen, noen dråper om gangen, mens du pisker jevnt og stødig. Når du har fått spedd litt, kan du øke på med speingen. Spe med olivenoljen tilslutt. Så pisker du inn Dijonsennepen og Worcestershiresausen. Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og rør inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft til slutt.

Vask og tørk salaten før du river den i mindre biter. Ha den i en bolle sammen med 1/3 av dressingen og bland det godt sammen. Fordel den så på 4 tallerkener. Riv parnesanen med en ostehøvvel eller grønnsaksskreller og ha over.

Del kyllingfiletene i skiver og fordel både dem og brødkrutongene over. Fodel litt mer dressing over der igjen. Resten av dressingen kan du servere i en liten skål ved siden av.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon