Kyllingsalat med brødkrutonger og Fru Timians løksalt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Kyllingsalat med brødkrutonger og Fru Timians løksalt

Kyllingsalat er en evig tilbakevendende middagsfavoritt hjemme hos oss. Kjapt og enkelt å lage og greit å variere ut fra hvilke andre råvarer jeg har i hus.

Har du brød som begynner å bli litt tørt i kantene, er det perfekt å bruke til brødkrutonger. Jeg er glad i å bruke både fint og grovt brød når jeg lager brødkrutonger. Synes alle varianter bruker å bli godt. Her har jeg brukt skiver av loff som jeg først deler i terninger, så steker i en panne sammen med olivenolje og Fru Timians løksalt.

Løksaltet er et av de krydderne mine som kan brukes til mest forskjellig. Det er knall å ha til disse brødkrutongene, oppå avokadosmørbrødet, på ostesmørbrødet, i grønnsakssuppen og på kotelettene. Her er det bare å prøve seg frem for å finne sine favoritter!

Vil du ha kyllingsalaten enda mer mettende, kan du koke pastaskruer og blande inn.

Klikk deg inn her for å lese mer om krydderblandingene, se i hvilke butikker de selges eller komme inn til Fru Timians nettbutikk!

Ingredienser

Salaten
400 g kyllingfilet
1 ts fru timians løksalt
2 ss olivenolje
fru timians pepperblanding
200 g blandet grønnsalat
14 cherrytomater

Brødkrutongene
5 skive(r) løk
3 ss fru timians olivenolje
1 ts fru timians løksalt

Vinaigretten
3 ss fru timians olivenolje
1 ss balsamicoeddik
0.5 ts fru timians løksalt

Slik gjør du

Start gjerne med brødkrutongene. Skjær loffen eller brødet i terninger på ca. 1,5 x 1,5 cm. Ha oljen i en stekepanne og kvern i saltet. Sett stekepannen på litt over medium varme. Legg i brødterningene. Jeg bruker å vende dem igjen med en gang så er jeg sikker på at oljen blir bra fordelt på begge de to «hovedsidene». Stek brødterningene til de begynner å få litt farge. Så vender du dem og lar de steke videre. Legg dem over på litt kjøkkenpapir når de er ferdigstekte.

Skjær kyllingfiletene i strimler og kvern over løksaltet. Bland det sammmen. Varm oljen i stekepannen og stek kyllingstrimlene til de blir gyllenbrune og gjennomstekte.

Rist eller bland sammen oljen, balsamicoeddiken og løksaltet til vinaigretten. .

Vask og tørk salaten og del cherrytomatene i to. Bland sammen alt og server!

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon