Tex-mexsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tex-mexsalat

Å, jeg elsker salater med massevis av god smak, litt krønsj og friske farger! Og er du litt som meg, tror jeg at du kommer til å elske denne salaten du også! Her er det saftig kylling og moden avokado, salat og paprika, og så er det i tillegg noen herlige tex-mex-smaker i bønnene og tortillachipsen.

Jeg tenker at dette er en perfekt rett å lage både på fredagskvelden med hele familien og når syforeningen kommer.

Kos deg!

Oppskrift på tex-mexsalat

til 4 personer

Salaten
500 g kyllingfilet, gjerne med skinn
1 ts flaksalt
½-1 ts spisskummen
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
1 boks, 290 g, svarte bønner
1 liten boks, 165 g, mais
½ rødløk
1 rød paprika
2 hjertesalater
2 avokadoer
100 g cheddar eller annen hvitost
150 g tortillachips

Dressingen
1 eggeplomme
½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
¼ vann
1 fedd hvitløk
1 ts worshestershiresaus
noen dråper Tabasco
saft av ¼ lime
¼-½ ts flaksalt

Sett stekeovnen på 200 grader.

Når jeg bruker store kyllingfileter liker jeg best å brune dem i stekepannen først, for så å steke dem ferdig i stekeovnen. Små fileter er lettere å steke ferdig i stekepannen, og samtidig ha kontroll på når de er akkurat passe stekt. Fordi kyllingkjøtt er magert kjøtt, blir det fort tørt om det stekes for lenge. Derfor bruker jeg stekeovnen og steketermometer.

Fordel salt, spisskummen og pepper rundt kyllingfiletene. Varm oljen i en stekepanne og legg i filetene, men skinnsiden ned, dersom det er skinn på stykkene.

Brun dem på forholdsvis sterk varme i noen minutter, vend stykkene, stikk et steketermometer midt i den ene fileten og sett stekepannen i stekeovnen, eller legg filetene over i en ildfast form først.

Stek kyllingen til den har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta det ut og la det hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.

Nå bruker jeg å lage dressingen. Ha eggeplommen i en liten skål. Spe med oljen, en dråpe om gangen, mens du visper hele tiden. Når du har fått spedd i litt, kan du øke tempoet på speingen. Så sper du med vannet. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og ha i sammen med resten av ingrediensene.

Hell de svarte bønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en bolle sammen med maiskornene. Finhakk rødløken, skjær paprikaen i små terninger og snitt opp salaten. Bland det sammen. Hell over dressingen og bland det hele sammen.

Ha salaten over i en serveringsbolle, gjerne en som er litt vid i fasongen. Del avokadoene i to og ta kjøttet ut av skallet. Jeg bruker en spiseskje til å hjelpe meg når jeg gjør det. Skjær dem opp i skiver og dander over salaten. Gjør det samme med kyllingkjøttet.

Riv osten og fordel den og tortillachipsen over til slutt!

Da er det bare å innstille seg på et skikkelig kosemåltid!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon