Pulled kylling med quinoasalat og salsa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pulled kylling med quinoasalat og salsa

Langstekt kylling, eller pulled kylling, er utrolig smakfullt og godt – og veldig enkelt å lage. Og det kan vi virkelig like!

Jeg liker aller best når jeg kan lage knallgod mat som ser skikkelig digg ut også, og som det er helt overkommelig med arbeid å lage. Dette er dessuten mat som du lett både dobler og tripler mengden av. Så her er det bare å invitere inn troppen til et herlig måltid!

pulled kylling med quinoasalat og salsa

Oppskrift på pulled kylling med quinoasalat og mango- og avokadosalsa
til 6 personer

Pulled kylling
4 rå kyllinglår, ca. 1 kg
½ chili
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
2 ss olivenolje

Quinoasalat med bønner og tomat
6 dl vann
3 dl quinoa
½ ta salt
1 boks, 4 dl, hermetiske kidneybønner
16 cherrytomater
½ chili
2 vårløk
16 hele hvitløkfedd som ligger i olje på glass
50 g ruccola
nykvernet pepper

Mango- og avokadosalsa
2 mango
1 rødløk
1 chili
2 avokadoer
½ potte korianer
saft av 1 sitron
saft av 1 lime

Sett stekeovnen på 130 grader.

Legg kyllinglårene i en ildfast form. Finhakk chilien og ha både den, krydderet og oljen over kyllingbitene. Bland det sammen. Stek kyllingbitene i 2 timer. Skru opp varmen til 175 grader og stek i 10-15 minutter til kyllingen har blitt gyllenbrun.

La kjøttet hvile i 10 minutter før du river og deler det i mindre biter.

Kok opp vannet til quinoaen. Vask quinoafrøene godt i kaldt vann før du har dem i det kokende vannet, sammen med saltet. Kok uten lokk i 15 minutter. I mellomtiden gjør du klart resten av ingrediensene til salaten.

Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Del cherrytomatene i to. Finhakk chilien – med eller uten frø – og skjær vårløken i ringer. Ha alt dette i en bolle sammen med hvitløkfeddene. Her bruker jeg hvitløkfedd som ligger i en chiliolje. Det gir dem ekstra god smak. Bland også i ruccolasalaten. Ha i quinoafrøene og rør det sammen. Smak til med salt og pepper.

Til salsaen gjør du følgende: Skrell mangoen med en grønnsaksskreller. Skjær så av en tynn liten skive i enden der hvor stilkfestet er, slik at den kan stå stødig på bordet. Skjær to eller tre skiver på hver av de brede sidene av mangoen før du skjærer av kjøttet også på de smale sidene. Del skivene i stolper, så små biter.

Finhakk rødløken og chilien (med eller uten frø) og del avokadoen i små terninger også. Hakk opp korianderen. Ha alt dette i en skål sammen med sitron- og limesaften, salt og pepper og bland det hele godt sammen.

Du kan servere maten på hver sine fat, slik at alle kan blande selv, eller du kan gjøre som jeg har gjort her, først fordelt salaten på tallerkenene, så fordelt kyllingkjøttet, samt litt chili og vårløk på toppen. Så serverer jeg salsaen i en bolle ved siden av.

pulled kylling

God middag!

avokado- og mangosalsapulled kyllingsalatpulled kylling 2pulled kylling med quinoasalat og salsapulled kylling med salatpulled chicken salad

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon