Marinerte kyllingspyd med labneh

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 12-24 timer

Porsjoner: 4

Marinerte kyllingspyd med labneh

Det føles nesten ufattelig at labneh ikke har fått en plass i mitt kulinariske liv før nå i år! Jeg hadde spist det noen ganger tidligere på libanesiske restauranter, men aldri lagd det. Nå er det mitt nye store favoritttilbehør!

Jeg er så glad i yoghurtbaserte dressinger – se linker rett under her for noen av mine favoritter – så da sier det seg i grunn selv at det raskt måtte oppstå heftig kjærlighet mellom labneh og meg! Labneh er naturellyoghurt, tilsatt bittelitt salt som får henge i en klut til det blir tykt som smøreost.

LES MER: Sånn lager du den beste tzatzikien!

LES MER: Den beste hvitløksdressingen!

Jeg bruker yoghurt for å marinere kyllingkjøttet også, før det træs på et grillspyd og legges på grillen. Pass på at du legger kjøttspydene på en skikkelig varm grill og at du lar det ligge helt i ro frem til at kjøttet løsner fra grillristen. Prøver du å vende kjøttet for tidlig, sitter kjøttet helt fast i risten.

God grillings og god middag!

PS! For å få en helt tykk labneh, må du starte med den 12 timer før servering – med dårligere tid, kan du ta lettvintløsingen. Se tipsene lenger ned!

LES MER! Denne grønnsalaten er super å servere til!

Ingredienser

Labneh
0.5 l gresk yoghurt
0.5 ts salt
god olivenolje
paprikapulver

Kyllingspydene
4 fedd hvitløk
75 g yoghurt naturell
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
0.25 ts kajennepepper
0.5 ts salt
nykvernet pepper
600 g kyllingfilet
salat
pistasjnøtter
kokt ris

Slik gjør du

For at labnehen skal bli så fast som labneh skal, bør prosessen startes et sted mellom 12 og 24 timer før servering. Du bruker ikke mer enn 1 minutt på prosessen!

Rør inn saltet i yoghurten før du heller den over i et osteklede, gasklut eller et dobbelt kaffefilter. Knytt sammen kledet på toppen og legg det i en sil over en bolle. Sett det i kjøleskapet de kommende 12-24 timene.

Nå vil mysen fra yoghurten sakte men sikkert dryppe ut av yoghurten. Neste dag klemmer du forsiktig på kluten og ser om det er mer væske som forsvinner ut før du hvelver yoghurtmassen, som nå har blitt som en ostemasse, over i en passende skål.

Ettersom jeg ikke bestandig er like god på langtidsplanlegging, jukser jeg meg fram til labne innimellom også. Det er mulig den ikke går gjennom «labneh-testen», men jeg får iallfall noe som er ganske så tilsvarende.

Da tilsetter jeg bittelitt mer salt enn det som står i oppskriften, rører det inn og lar det stå å henge og dryppe på kjøkkenbenken så lenge som det er tid til. Og så klemmer jeg kluten litt hardere, sånn at mer væske klemmes ut, før jeg hvelver yoghurtmassen over på et serveringsfat.

Hell litt god olivenolje og dryss litt sumak eller paprikapulver over labnehen før servering.

Kyllingspydene
Så til kyllingspydene. Riv eller finhakk hvitløkfeddene og rør det sammen med yoghurten og krydderet.

Skjær store terninger – ca. 4 x 4 cm – av kyllingkjøttet og ha i marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i noen timer. Det kan gjerne ligge i kjøleskapet over natta.

Bruker du grillpinner av tre, legger du dem i vann en stund før du trær på kjøttet. Grilles på høy varmen i totalt 10-12 minutter. Snu og vend på spydene noen ganger.

Server gjerne kokt ris eller råstekte poteter til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon