Fiskeform med laks og torsk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskeform med laks og torsk

Lettvinte og gode fiskemiddager vet jeg er skikkelig populært her på bloggen! Og denne fiskeformen passer veldig godt inn i den kategorien. Det er ikke veldig mange minuttene du bruker på å gjøre klar ingrediensene til verken formen eller potetstappen som jeg serverer til.

For en stund siden hadde jeg besøk av Norges kjappeste 800 meter-løper, Ingvill Måkestad Bovim, her på kjøkkenet mitt, hvor vi kokkelerte og skravlet oss gjennom en dag. Dette var én av middagene vi lagde.

Klikk deg inn her for å besøke bloggen til Ingvill! Her skriver hun skriver om mat og trening.

Oppskrift på fiskeform med torsk og laks
til 4 personer

Fiskeformen
2 sjalottløk
½ squash
1 rød paprika
3 vårløk
300 g laksefilet
300 g torskefilet
¼ ts chiliflakes
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ½ dl creme fraiche
1 ½ dl fløte
150 g ost

Potetstappen
800 g kokefast potet
25 g smør
ca. 1 ½ dl melk
litt salt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kok opp usaltet vann i en kasserolle til potetstappen. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet. Kok dem møre. Litt avhengig av potettype og størrelse på bitene, tar det omlag 15 minutter.

Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. Ha smøret i kasserollen og knus potetene med en stapper. Spe med melken og rør ganske så kraftig i mosen. Smak til med salt og pepper.

Finhakk sjalottløken og ha i en ildfast form. Skjær squashen i skiver, paprikaen i mindre biter og vårløken i ringer. Ha det også i formen.

Er det skinn og bein på fiskefiletene, fjerner du det før du deler dem i terninger på ca. 4 x 4 cm og har i. Dryss over salt og pepper. Rør sammen creme fraichen og fløten før du heller det i formen. Riv osten og dryss over.

Stek fiskeformen i ca. 15 minutter. Skru gjerne på grillelementet i ovnen de siste 2 minuttene slik at osten blir gyllenbrun.

God middag!

 

9 svar til “Fiskeform med laks og torsk”

  1. Du kan også ta potetmosen oppå fisken og ost på toppen. Populært hos oss med barnebarna, fordi fisken da er mer «skjult » vil jeg tro. Alt kan da lages på forhånd og settes i stekovnen rett før gjestene kommer.

  2. Denne ser helt nydelig ut, og kommer på bordet til morgendagens familiemiddag hos oss. Gleder meg! Takk for at du deler! <3

  3. Vi fikk servert denne retten på en vennemiddag nylig. Deilig, smakfull mat. Tenker å teste ut denne retten selv i helga!

  4. Dette var veldig godt, som mange av dine retter er 🙂 Elsker at du har ingredienser som er naturlig innhold i mitt kjøleskap 🙂 favoritt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon