Fiskeform med laks og torsk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskeform med laks og torsk

Lettvinte og gode fiskemiddager vet jeg er skikkelig populært her på bloggen! Og denne fiskeformen passer veldig godt inn i den kategorien. Det er ikke veldig mange minuttene du bruker på å gjøre klar ingrediensene til verken formen eller potetstappen som jeg serverer til.

For en stund siden hadde jeg besøk av Norges kjappeste 800 meter-løper, Ingvill Måkestad Bovim, her på kjøkkenet mitt, hvor vi kokkelerte og skravlet oss gjennom en dag. Dette var én av middagene vi lagde.

Klikk deg inn her for å besøke bloggen til Ingvill! Her skriver hun skriver om mat og trening.

Oppskrift på fiskeform med torsk og laks
til 4 personer

Fiskeformen
2 sjalottløk
½ squash
1 rød paprika
3 vårløk
300 g laksefilet
300 g torskefilet
¼ ts chiliflakes
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ½ dl creme fraiche
1 ½ dl fløte
150 g ost

Potetstappen
800 g kokefast potet
25 g smør
ca. 1 ½ dl melk
litt salt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kok opp usaltet vann i en kasserolle til potetstappen. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet. Kok dem møre. Litt avhengig av potettype og størrelse på bitene, tar det omlag 15 minutter.

Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. Ha smøret i kasserollen og knus potetene med en stapper. Spe med melken og rør ganske så kraftig i mosen. Smak til med salt og pepper.

Finhakk sjalottløken og ha i en ildfast form. Skjær squashen i skiver, paprikaen i mindre biter og vårløken i ringer. Ha det også i formen.

Er det skinn og bein på fiskefiletene, fjerner du det før du deler dem i terninger på ca. 4 x 4 cm og har i. Dryss over salt og pepper. Rør sammen creme fraichen og fløten før du heller det i formen. Riv osten og dryss over.

Stek fiskeformen i ca. 15 minutter. Skru gjerne på grillelementet i ovnen de siste 2 minuttene slik at osten blir gyllenbrun.

God middag!

 

11 kommentarer til “Fiskeform med laks og torsk”

  1. Du kan også ta potetmosen oppå fisken og ost på toppen. Populært hos oss med barnebarna, fordi fisken da er mer «skjult » vil jeg tro. Alt kan da lages på forhånd og settes i stekovnen rett før gjestene kommer.

  2. Denne ser helt nydelig ut, og kommer på bordet til morgendagens familiemiddag hos oss. Gleder meg! Takk for at du deler! <3

  3. Vi fikk servert denne retten på en vennemiddag nylig. Deilig, smakfull mat. Tenker å teste ut denne retten selv i helga!

  4. Dette var veldig godt, som mange av dine retter er 🙂 Elsker at du har ingredienser som er naturlig innhold i mitt kjøleskap 🙂 favoritt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon