Stekt laks med couscous og rømmedressing med syltet ingefær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt laks med couscous og rømmedressing med syltet ingefær

Jeg vet at veldig mange av dere er veldig glad i å servere fisk til middag i heimen flere ganger i uken! Det kan jeg se både av besøkstallene på bloggen og av tilbakemeldingene dere sender meg. Selv satser jeg på fisk til middag 2-3 ganger i uken, og heldigvis er ungene også glad i fisk, så det bruker å bli mottatt bra.

Stekt laks er virkelig en av de store gjengangerne. Poppis som det er!

Her har jeg laget en kjempegod og superrask rømmedressing som jeg serverer til den stekte laksen. Det er rømme tilsatt finhakket syltet ingefær. Du vet den ingefæren du kjøper på glass og som du har til sushien. Den er kjempegod å bruke i en rømmedressing. Det er dessuten en genial måte å bruke opp ingefærglasset på!

Jeg elsker dessuten grønnsakene jeg serverer til! Sjekk ut de fargene! Irrgrønne asparges og sukkererter sammen med knallgule terninger av mango! Man må jo bare bli glad av mat som dette!

Oppskrift på stekt laks med couscous og rømmedressing med syltet ingefær

til 4 personer

Laksen
600 g laks uten skinn og bein
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Couscousen
3 dl couscous
1 ts salt
nykvernet pepper
3 dl kokende vann
¼ potte koriander

Rømmedressingen
1 ½ dl rømme
ca. 25 g syltet ingefær (det står sushi ginger på glasset)
1 ss lake fra glasset
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper

Grønnsakene
8 asparges
150 g sukkererter
1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 mango

Start med rømmedressingen for den blir best om den får stå i 15 minutter før servering, så rekker smakene å sette seg.

Har du ikke rømme, kan du også bruke gresk yoghurt eller creme fraiche. Ha rømmen i en bolle. Finhakk ingefæren. 25 gram blir ca. 3 ss ferdighakket ingefær. Ha ingefæren i bollen og rør både den, laken, salt og pepper inn med rømmen.

Ha couscousen i en bolle sammen med salt og pepper. Hell over vannet. Legg over et lokk og la det stå i ca. 5 minutter. Det går helt fint om det står litt lenger også. Finhakk korianderen og rør den inn like før servering.

Dryss salt og pepper over laksebitene. Varm oljen i en stekepanne og legg i fiskebitene med skinnsiden ned (selv om det ikke er skinn på dem). Stek dem i 4-5 minutter på medium varme. Du skal se at varmen begynner å gå et stykke opp på siden av fiskebitene når du vender dem, skrur ned varmen noe og lar de steke ferdig. Ikke stek fisken mer enn du må, da blir den fort tørr.

Skjær vekk den nederste delen på aspargesen før du deler opp resten i 2-3 biter. Del sukkerertene i to. Varm oljen i en stekepanne å ha i aspargesen og sukkerertene. Stek dem på litt over medium varme i 4-5 minutter. Ha over salt og pepper.

I mellomtiden kan du dele opp mangoen. Jeg liker å skrelle den først, for så å skjære den løs fra steinen, så i skiver, tykke staver og til slutt terninger. Noen vil heller skjære den løs fra steinen først, før man snitter den til terninger, mens kjøttet fremdeles er inne i skallet. Når man da vender skallet, er det fort gjort å skjære løs terningene. Finn din favorittmåte å gjøre det på.

Rør mangoterningene inn i grønnsakene rett før servering.

Her har jeg laget en morsom rose av den syltede ingefæren og plassert på toppen av laksebiten.

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon