Pai med poteter og asparges

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pai med poteter og asparges

Asparges er virkelig én av vårens store skatter! Så knallende god på både smak, farge og konsistens. Det er virkelig sånn man kan like!

Her kombinerer jeg de smakfulle aspargesene med myke og runde nypoteter. Etter min smak blir dette er herlig, lite måltid!

For å få den beste paien, må du lage en god paideig også. Her kan du klikke deg inn for å lese noen gode tips i så måte.

asparges- og potetpai

Oppskrift på pai med poteter og asparges

Bunn
175 g hvetemel + litt til utkjevling
½ ts salt
125 g kaldt smør
2–4 ss kaldt vann

Fyll
350 g poteter
150 g ost – gjerne en med litt smak på
2 dl creme fraiche
1 egg
1 ts salt
nykvernet pepper
10–12 asparges

Ha hvetemelet og saltet til bunnen i en matprosessor. Del smøret i små terninger og ha i. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Ha i halvparten av vannet og kjør knivene rundt. Ha i nok vann til at du greier å samle deigen til en klump.

Ta ut deigen, klapp den sammen til en flat sirkel og pakk den i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Hvis deigen ligger i kjøleskapet lengre enn 30 minutter, rekker den å bli så hard at det er lurt å ta den ut ca. 10 minutter før du starter å kjevle den.

Dryss et tynt lag med hvetemel på et bakepapir og legg på paideigen. Dryss et tynt lag med hvetemel over og legg et bakepapir over. Kjevle ut deigen til en runding med ca. 30 cm i diameter. Legg den over på en stekeplate og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Kok opp usaltet vann i en kjele. Skjær potetene i tynne skiver og kok dem i 8–10 minutter, til de er møre. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av.

Riv osten og rør sammen mesteparten av den med creme fraiche, egg, mesteparten av saltet og pepperen. Fjern den nederste delen av aspargesen.

Fordel ¾ av fyllet på paibunnen. Ikke ta det ut til de siste 4 cm ut til kanten. Fordel potetskivene og aspargesen over. Dryss over resten av saltet og pepperen, resten av fyllet og den revne osten.

Brett inn kantene på deigen.

Stek paien på 200 grader i ca. 30 minutter.

potet- og aspargespai

pai

pai uten paiform med poteter og asparges

pai med poteter og asparges 2

Kos deg!

 

 

 

2 kommentarer til “Pai med poteter og asparges”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon