Lettvinte minipaier

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lettvinte minipaier

Som alltid er jeg svak for mat som er lettvint å lage og som smaker godt! Det passer perfekt med disse søte små paiene. Jeg vet ikke om det egenlig er paier eller hva de rettmessig bør navnes som. Her bruker jeg enkelt og greit ferdigkjøpt, frossen, butterdeig som jeg kjevler ut og deler i mindre rektangler. Så er det bare å legge på fyll, gi dem et strøk med sammenpisket egg og steke i vei.

Rett og slett lekende lett!

Lettvinte minipaier

Dette trenger du for å lage 6 minipaier med squash, tomat og snøfrisk
1 pk frossen butterdeig
1 ss hvetemel til utkjevling
1 fedd hvitløk
1 beger (125 g) Snøfrisk – eller annen kremost som du liker
¼ ts salt
nykvernet pepper
5-6 kvister dill
12 cherrytomater
18 skiver (ca. ½ liten) squash

Sett stekeovnen på 220 grader.

Legg butterdeigen til tining. Har du det travelt, legger du platene én og én på bordet. Da tiner de på kanskje 15 minutter. Dryss så et tynt lag med hvetemel på bordet og legg butterdeigsplatene oppå hverandre før du kjevler dem ut til et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Har du like dårlig øyemål som meg, lønner det seg å bruke en linjal for å dele opp dette nykjevlede mesterverket i 6 like store deler. Legg dem så over på et bakepapirkledd stekebrett.

Bruk en gaffel og stikk ganske tett i deigen. La det være en kant på 1 ½-2 cm rundt det hele hvor du ikke bruker gaffelen. Gaffelstikkene gjør at den delen ikke hever så mye under stekingen.

Lettvinte minipaier

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og ha det i en skål sammen med kremosten, salt, pepper og opphakket dill. Du kan også bruke andre krydderurter enn dill. Prøvesmak litt for å kjenne om det er passe krydret.

Smør det på de utskjærte butterdeigsfirkantene, ikke helt ut til kantene. Skjær opp squashen og tomatene og fordel dem pent og pyntelig oppå osten.

Pisk sammen egget og pensle rundt.

Stek minipaiene i ca. 25 minutter til kantene er gyllenbrune. Er du i tvil om de er gjennomstekte, kan du løfte litt på én og sjekke under. De skal føles lette og nesten vektløse, når de er ferdigstekte.

Lettvinte minipaier

Minipaiene kan gjerne serveres både varme og kalde. De er best når de ikke har vært innom kjøleskapet, men er romtemererte.

2 kommentarer til “Lettvinte minipaier”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon