God og sunn middag som hele familien elsker og minimalt med oppvask i etterkant = perfekt hverdagsmiddag! Ja, etter min mening er denne middagen så god at den absolutt også kan serveres i helgene, altså. Bare så det er sagt!

Jeg elsker jo disse one pot-middagene og det vet jeg at mange av dere gjør også. Så her kommer det en til.

Denne versjonen er vegetarisk. Vil du ha en med kjøtt i, kan du sjekke ut denne oppskriften!

Har du en stor stekepanne med høye kanter, er det veldig fint å bruke når du lager one pot-gryter som dette, men en stor kasserolle går også veldig fint. Det vil være litt forskjellig hvor mye væske som fordampes underveis i kokeprosessen, både ut fra hvor stor stekepannen/kasserollen din er og ut fra hvor lenge pastaen må koke, så du kan gjerne holde igjen på litt av vannet og tilsette det når det eventuelt blir behov.

Tomat- og pastagryte one pot

til 4 personer

8-9 dl vann
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 gulrøtter
250 g cherrytomater
2 terninger grønnsaksbuljong
500 g pasta – her bruker jeg store makaronier som heter lumaconi
1 boks, 4 dl, hakket hermetisk tomat
nykvernet pepper
salt – må smakes til ut fra buljongterningene
½ ts sukker
200 g aspargesbønner
10-15 timiangreiner
50 g parmesan

Kok opp vann i en vannkoker eller kjele.

Hakk opp løken og hvitløken og ha i en stor panne sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme mens du skreller gulrøttene og deler dem i terninger på ca. 1 x 1 cm, og deler cherrytomatene i to. Ha det i pannen sammen med grønnsaksbuljongen, pastaen, de hermetiske tomatene, litt salt og pepper. Hell over mesteparten av det kokende vannet og la det hele koke opp igjen. Skru ned varmen sånn at det småkoker.

Rør godt i bunnen for pastaen kan lett feste seg i bunnen.

Pastaen bruker litt lengre tid på å koke ferdig når du koker den direkte i denne sausen enn om den kokes i vann for seg selv, bare så du vet det.

Jeg bruker ofte å til sette bitte litt sukker i tomatsausen, sånn at sødmesmaken fra tomatene kommer ekstra godt fram, så tilsett gjerne ½ ts sukker nå.

Kutt endene av aspargesbønnene og tilsett bønnene i gryten når det gjenstår noen minutter av koketiden.

Tilsett litt mer vann dersom det er behov for det. Smak til med salt og pepper!

Riv parmesanen på den fine siden av rivejernet og hakk opp timianen. Tilsett mesteparten av osten og timianen akkurat når pastaen er ferdigkokt, og rør det inn. Resten dysser du over til slutt.

Da er det bare å glede seg til middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *