Pastapanne med skinke, bacon og ananas – one pot-middag!
Jeg er skikkelig på nostalgien her når jeg bruker hermetisk ananas i en middag. For meg vil middag og ananas i kombo bestandig tilhøre 80-tallet! Og ettersom 80-tallet for meg var herlige ungdomsår med oppklippet etasjehår, stenvasket olabukse med høyt liv og dertil tilhørende korte bein og strikket mohairgenser i pastellfarger, vil bestandig ananasen ha en særskilt stilling!
Nå skal jeg skynde meg å si at du trenger ikke å ha levd den gjennom denne fasen for å like smakskombinasjonene!
Klar for litt mer 80-tallsinspirasjon? Sjekk ut oppskriften min på Hawaiiburger her!
One pot-middager er supre på hvilken som helst dag, og spesielt på dager hvor tiden til middagslaging ikke er den aller lengste.
Klikk deg inn her om du vil ha oppskriften på pølsegryte i én kasserolle!
Pastapanne med med skinke, bacon og ananas – one pot
til 4 personer
250 g bacon
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
200 g smårettskinke
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
1 boks most, hermetisk tomat
½ liter kyllingbuljong – laget med fond/buljongterning og vann
300 g pastaskruer
1 liten boks, 227 g, hermetisk ananas
225 g fersk mozzarella
Sett på grillelementet på stekeovnen. Det er kjekt å bruke en kjele som både kan stå på en stekeplate og settes i stekeovnen når du lager denne retten.
Skjær baconet i småbiter. Brun det på litt over medium varme i stekepannen. Hvis det er mye fett på baconet, liker jeg å helle av mesteparten av det før jeg fortsetter med resten av middagen.
Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddene og ha i en stekepanne med høye kanter. Du kan gjerne tilsette det litt før baconet er helt ferdig, men etter å ha helt ut mesteparten av fettet, dersom du skal gjøre det. La det surre til baconet blir brunt og løken blank og myk.
Ha i skinkebitene, salt, pepper, oregano og hermetisk tomat. Du kan gjerne bruke kokende vann som du rører ut fonden eller buljongterningen i, før du hellet det også i pannen. Kok opp. Tilsett pastaskruene, rør rundt, la det koke opp igjen og legg på et lokk. Kok til pastaen er nesten ferdig. Blir det for lite væske, tilsetter du litt mer vann.
Del ananasen i biter og rør inn. Del så mozzarellaen i småbiter. Rør halvparten av den inn sammen med resten av gryten, mens du fordeler resten på toppen. Sett pannen under grillelementet i stekeovnen og grill til osten smelter og blir brunflekkete.
Har du et treskaft på stekepannen, kan du pakke skaftet inn i en kjøkkenklut og aluminiumsfolie før du setter det inn.
Kos deg!