Kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg aldri til å bli lei gode og lettvinte middager! Middager som nesten lager seg selv, som hele familien elsker og som gir minimalt med oppvask i etterkant! I love it!

Jeg har allerede mange one pot-middager her på bloggen, og de oppskriftene kan du variere ut fra hva du har tilgjengelig selv også.

Denne pølsegryten er klassikeren!

Og her har du en vegetarisk one pot pasta-gryte

Dagens one pot pasta er en variant av pølsegryteklassikeren. Her bruker jeg litt andre grønnsaker og grovere pølser. Blir skikkelig digg!

One pot pasta med tomatsaus, grove pølser og grønnsaker

til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 liten squash
400 g grove pølser
200 g spinat
2 bokser, á 4 dl, hakkede hermetiske tomater
5 dl vann
400 g tagliatelle eller annen pasta
½ ts chilipulver
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 dl creme fraiche
100 g revet ost
litt parmesan
noen basilikumblader

Skrell og hakk opp løken og hvitløkfeddene. Her har jeg skjært løken i tynne ringer og grovhakket hvitløken. Gulrøttene skjærer jeg i tynne skiver. Squashen deler jeg først i skiver som er ca. 1 cm tykke, så deler jeg dem i fire.

Er det skinn på pølsene, er det lurt å fjerne det før du deler dem enten i skiver eller på samme måte som squashen.

Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den, må du vaske den godt før du bruker den. Det er bestandig masse sandjord i uvasket spinat, og den vil vi ikke ha i middagen.

Jeg liker best å lage disse one pot-middagene i en stor panne med høye kanter. Gryter er også fint å bruke.

Ha alle råvarene, frem til og med nykvernet pepper på ingredienslisten, i pannen og kok opp under omrøring.

La det småkoke til pastaen er ferdig. Min erfaring er at det tar litt lengre tid enn når du koker pastaen i en kjele med vann for seg selv, men ikke så mye lengre. Akkkurat denne gryten kokte i 14 minutter. Rør rundt innimellom.

Rør inn creme fraichen og den revne osten.

Riv litt parmesan og dryss noen basilikumblader over ved servering.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *