Hvordan tine gjærbakst!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hvordan tine gjærbakst!

Hvordan tiner man gjærbakst best mulig for at baksten skal smake som nybakt igjen?. Her er mine beste tinetips!

Har du tid, lar du baksten nesten tine ferdig på kjøkkenbenken først. Så legger du den inn i en forvamet stekeovn på 170 grader over- og undervarme, i 3-4 minutter.

Har du dårligere tid, legger du baksten inn i stekeovnen samtidig som du setter den på 170 grader over- og undervarme. Hvor lenge, avhenger av hvor stort det som tines er. Fine rundstykker trenger 11-12 minutter og grover rundstykker 12-13 minutter.

Et helt brød trenger rundt 25 minutter. Pensler du brødet med litt kaldt vann før du legger i stekeovnen, så får du en fin skorpe på brødet.

Spiser du bare litt brød hver dag, er det lurt å skjære brødet i skiver før du fryser det ned. Da kan du ta opp akkurat så mange skiver som du trenger. De er fine å varme litt i brødristeren.

Ikke la baksten ligge lenger i stekeovnen enn hva som trengs.

LES MER: Sånn baker du saftig brød med havregryn

Noen ganger er det nok å halvtine baksten

Når du skal tine rundstykker for å smøre nistemat, er det nok å tine lenge nok til at du greier å skjære brødkniven gjennom. Da tiner resten i matboksen samtidig som nistepakken holder seg bra enda litt lenger.

Jeg bruker aldri mikrobølgeovn til tining. Selv om det går fort å tine gjærbakst i mikroen, synes jeg at resultatet har en tendens til å bli seigt og uinteressant.

Har du en stekeovn med innebygd dampfunksjon, er det genialt å bruke litt damp når du tiner gjærbaksten. Da kan du legge bollene eller rundstykkene rett inn i stekeovnen, og la dem tine på 150 grader med 25 % damp.

Sånn tiner du gjærbakst!

Lykke til med å tine gjærbakst!

6 kommentarer til “Hvordan tine gjærbakst!”

  1. Tiner alltid i mikrobølgeovn og det funker helt fint så lenge en ikke bruker for høy effekt. Tines bakst i ovnen blir det varmt utenpå og frossent inni, evt tørt og smuldrete utenpå og tint inni.

  2. Hett tips: putt baksten i stekepose og legg i kald stekeovn. Sett på 170 grader, og når ovnen har vært varm 5- 10 min skrur du av. Småbakst er oftest ferdig, hvis ikke er det bare å la det ligge med ovnsdøra på gløtt og litt åpning i posen (unngår kondens ) til det er mykt og ferdig ☺

  3. Tine på benken , så ca 170 grader varmluft i 3-4 minutter, blir som nystekt. Viss jeg skal tine noe fort som skal spises med en gang tar jeg defrost i mikroen, blir bra det og.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon