Piroger med ost, skinke og pesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 20 minutter

Porsjoner: 14

Piroger med ost, skinke og pesto

Er det noen her som er klare for noen gode piroger fylt med gode smaker? Vel; da har du kommet til rett sted! Her får du nemlig en god og enkel oppskrift på piroger som du kan fylle med akkurat det fyllet som du ønsker.

Jeg bruker Fru Timians egen chilipesto sammen med god skinke og mozzarella her. De kan også fylles med tomatsaus, ost og skinke. Kjøttsaus og ost. Spinat, løk og fetaost.

Pirogene er supre å fryse ned, så lag gjerne dobbel porsjon når du er i gang.

LES MER: Sånn lager du TOMATSAUSEN SOM KAN BRUKES TIL (NESTEN) ALT

Jeg bruker fersk mozzarella i disse priogene, men du kan også bruke vanlig revet ost, om du heller vil det.

LES MER: Servér gjerne en frisk GRØNNSALAT til pirogene.

God bakst til deg!

Ingredienser

Deigen
750 g hvetemel
0.5 ts salt
0.5 pk gjær
4.75 dl vann, ca. 25 grader

Fyllet
3 ss fru timians chilipesto
5 ss kokende vann
4 ss olivenolje
175 g kokt skinke
250 g mozzarella

Topping
1 egg
2 ss fru timians altmuligstrøssel

Slik gjør du

Ha hvetemel, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Ha i vannet, sett på eltekroken og kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 15 minutter, til du har fått en glatt og blank deig. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

I mellomtiden gjør du klart fyllet. 

Ha den tørre chilipestoblandingen i en skål og hell over det kokende vannet. Rør det sammen og la det svelle i 30 sekunder før du rører inn olivenoljen.

Til disse pirogene brukte jeg juleskinke fra et helt stykke. Du kan bruke type kokt skinke som passer for det. Del skinken opp i små terninger og riv osten.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 14 like store stykker. Rull dem ut til boller. La gjerne bollene hvile i 10 minutter før du kjevler dem ut til rundinger, ca. 12 cm i diameter.

Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver av rundingene du har kjevlet ut. Brett den andre halvdelen over og bruk en gaffel for å klemme ned skjøten rundt det hele. Fordel pirogene på to bakepapirkledde stekebrett.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

La pirogene etterheve i ca. 20 minutter.

Pisk sammen egget og pensle priogene før du drysser over Fru Timians Altmuligstrøssel tilslutt.

Stek pirogene i ca. 15 minutter. La de avkjøles på en bakerist i noen minutter før du smaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon