Bagels

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bagels

Å hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før, måtte jeg stille meg spørsmål og der jeg sto og lagde hull til bagelsene. Før har jeg bestandig rullet ut en pølse som jeg så har «limt» sammen i endene når jeg har laget bagels. Ofte med godt resultat, men nesten bestandig også med noen åpne, ødelagte bagels i den ferdige haugen.

Ved å gjøre hele prosessen den andre veien, nemlig å rulle ut en bolle, klemme den litt flat og så lage et hull i midten. Da slipper jeg jo all den limingen, og de blir dessuten seende mye finere ut.

Så, nå er det mye gøyere og enklere å bake bagels. Disse forsvinner nesten fortere enn jeg rekker å bake dem.

De er kjempegode!

Bagels

Oppskrift på bagels
18 stykker

1 kg hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær
2 ss sirup
6 ¾ dl vann

3 liter vann
3 ss sirup til koking
1 egg
sesamfrø
linfrø

Ha mel, salt, gjær og sirup i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du bare smuldre det oppi deigen. Deigen skal eltes så lenge at den vil bli fullstendig oppsmuldret og inkorporert i deigen. Ha i sirupen og vannet og sett mikseren på den laveste hastigheten. Elt deigen i 10-12 minutter.

Dekk bollen med en kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Dryss et helt tynt lag på bakebordet og hvelv deigen over. Elt den sammen en gang før du deler den i 18 like store deler. Rull dem ut til boller. Stikk skaftet av en skje eller noe lignende midt i bollen og lag et hull. Bruk fingrene for å utvide og lage hullet større.

Legg bagelsene over på bakepapirkledde stekebrett. Nå skal bagelsene etterheve i 15-20 minutter, noe som sikkert betyr at de første er klare for neste steg når du er ferdig med alle.

Kok opp vann og sirup i en vid kasserolle. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader varmluft.

Legg 3-4 bagels i kasserollen samtidig. Hvor mange avhenger av hvor stor kasserollen din er. Jeg får plass til 4 i min. Husk at de utvider seg.

Hold vannet på kokepunktet og la bagelsene ligge i i 4 minutter. Snu dem med en hullskje etter 2 minutter. Ta dem opp og legg dem over på stekebrettet igjen. Pensle dem med et sammenpisket egg og dryss over frø, hvis du vil bruke det.

Så snart stekebrettet er fullt, kan du starte med stekingen. Steke i ca. 15 minutter til de har blitt gyllenbrune og fine.

La bagelsene avkjøles på en bakerist.

Bagels

Bagels

Her er bagelsen servert på ordentlig New York style. Kremost og røkt laks.

Bagels

Kos deg!

 

 

8 kommentarer til “Bagels”

  1. Hvordan går det å bytte ut halvparten av melet med grovt mel?
    Og kan man bruke flytende honning i stedet for sirup?
    På forhånd takk for svar 🙂 mvh Ingunn

    • Hei Ingunn! Du kan godt bytte ut med litt grovt mel også. Jeg har ikke prøvd med flytende honning, men det går sikkert bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon