Eltefrie, supergode baguetter!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Eltefrie, supergode baguetter!

Disse baguettene er de beste jeg baker! Ingen over, ingen ved siden!

Det er mulig at jeg hadde greid å bake noe som var enda bedre dersom jeg hadde brukt surdeig og hadde hatt all verdens med tid. Det perfekte med disse er jo at jeg lager deigen på 4 minutter (maks) og så er det tiden som gjør resten av jobben! Elsker konseptet!

Du må sette deigen dagen før du skal steke baguettene.

Sjekk ut de supre hullene på disse baguettene!

Eltefrie, supergode baguetter!

Oppskrift på supergode baguetter
8 brød

1 ¼ kg hvetemel + til utbaking
2 ts salt
¼ ts tørrgjær eller en ertestor bit fersk gjær
1 l lunkent vann

Du trenger en stor bolle til denne deigen.

Bland sammen de tørre ingrediensene til deigen i bollen. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i vannet før du heller det i bollen og rører alt godt sammen til alt melet er blandet inn. Kle bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken de kommende 12-18 timene.

Dryss et lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Det er fint å bruke en bakeskrape når du håndterer denne deigen. Den gjør det lettere å løfte opp deigen som du nå skal gjøre. Ta tak i hvert av hjørnene på deigen og løft og brett det inn til midten av deigen. Gjenta prosessen rundt alle fire hjørner én gang til. Da skal du kjenne at deigen har strammet seg opp en god del.

Pass på at du har nok mel til at deigen ikke setter seg fast. Del deigen opp i 8 like store deler. Bruk enten deigskrapen eller en kniv til å dele deigen.

Legg en deigbit foran deg og klapp den lett slik at du får en firkant på ca. 15 x 10 cm, med den bredeste siden mot deg. Brett deigen, fra borteste bredside og mot deg, samtidig som du strekker den ut i bredde. Du skal rulle/brette sammen en pølse og samtidig dra den ut til den blir så lang som stekebrettet ditt er.

Legg baguetten over på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel dem over på 2 stekebrett. Dekk brettene med kjøkkenhåndkle og la baguettene etterheve i ca. 1 ½ time.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.

Bruk en kvass kniv og skjær 3-4 skrå snitt i hver baguette før du setter begge brettene inn i stekeovnen. Stek dem i 17-20 minutter, til de har fått en gyllenbrun skorpe og du får en hul lyd dersom du kakker under et av brødene.

La baguettene avkjøles på en bakerist.

Eltefrie, supergode baguetter!Eltefrie, supergode baguetter!

God bakst!

 

 

 

16 kommentarer til “Eltefrie, supergode baguetter!”

 1. Hei, kan jeg fryse disse baguettene? og hvis det går, beste måten å få de så ferske som mulig igjen 😉

   • Hei
    Jeg fikk lyst til å bake disse, ser så gode ut. Jeg har surdeigstarter, hvordan går du fram når du baker disse med surdeig ?

    • Hei Annamaria. Jeg har ikke baket disse med surdeigsstarter, men du kan jo se på de andre oppskriftene jeg har på siden min hvor jge bruker surdeig 🙂

 2. Jeg prøvde meg på disse idag. Deigen sto å hevet seg i 14 timer, jeg hvelva deigen på kjøkkenbenken, gnudde i litt mer mel (den blir så klissete når den står så lenge å hever). Jeg lagde 8 lange biter og etterheva i 1 1/2 timer med dampovn. Under etterhevubgeb min ble deigen såå flat, og de forble jo så flate etter steking også.
  De hevet ikke oppover, men la seg paddeflate på brettet istede. Er det heveprogrammet til Electrolux som ble problemet tror du?

  • Jeg ville nok ikke brukt et heveprogram til denne deigen, Morten! Eller, dersom jeg hadde gjort det, ville jeg hevet i mye kortere tid. Maks 30 minutter.

 3. Disse baguettene ser helt fantastiske ut! Og oppskriften så enkel! Jeg har lest og sett mange videor for å få den beste oppskriften og de aller fleste anbefaler å ha vann i en ildfast form i bunn av ovnen og spraye vann hver 5 min for å få en tykk og sprø skorpe. Er det virkelig ikke nødvendig? Dine ser absolutt sprøe og fine ut. Jeg opplever at mine er sprø når jeg tar de ut, men så mykner skorpen på risten under avkjøling. Har du tips for hvorfor? Til info må jeg bruke speltmel fordi fler av oss ikke tåler hvete.

  • Hei Anne!
   Det stemmer at du lettere få sprø skorpe når du tar vann inn i stekeovnen de første minuttene. Jeg gjøre det noen ganger, men som regel glemmer jeg det – og det bruker å gå riktig så bra allikevel 🙂
   God bakst!

 4. Disse ble bakt i kveld (deigen satte jeg før jobben i dag) og den hevet nøyaktig 12 t. Byttet ut 200 gram hvetemel med Fibra fullkornshvete, det fungerte akkurat like fint. De ble veldig fine og supergode! Blir ikke siste gang jeg baker disse!

 5. Tusen takk for en fenomenal oppskrift!!! Nå som jeg er på ferie uten kjøkkenmaskin, er det kjempegreit å kunne lage eltefrie brød. Men i går lagde jeg forresten ditt fantastiske Challa for andre gang uten maskin, og selv om det ble litt kliss i starten, ble deigen fin mens jeg knadde og skrapet. Det er virkelig en gave å finne så mange oppskrifter uten å måtte prøve og feile – dine blir 100% bra på første forsøk! Takk igjen!!!

 6. Hei:)
  Pensler du med vann eller kaster vann inn i stekeovenen når du steker disse?
  Prøver å perfeksjonere oppskriften og er nå på testrunde 4 🌟

  • Hei Elisabeth!
   Jeg liker best å sette en langpanne eller nederst i stekeovnen samtidig som jeg varmer den opp, og så kaster jeg ca 1 dl vann i formen samtidig som jeg setter inn brødene.
   Lykke til videre med perfeksjoneringen!

 7. Hei
  Kjempegode baguetter. Jeg følger oppskriften, men de siger utover og blir ganske flat. Burde jeg ha mer mel i slik at de blir fastere?

  • Hei Janne!
   For å få en god elastisitet i deigen, er det vitkig å dra og brette den som beskrevet i feremgangsmåten. Da vil deigen også stabilisere seg. Det kan også være et godt tips å rulle kjøkkenkluter eller noe annet å legge mellom baguettene, som støtte, mens de hever.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon