Grovt femminuttersbrød med frøblanding

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Porsjoner: 4

Grovt femminuttersbrød med frøblanding

Her kommer enda en oppskrift for alle dere som elsker femminuttersbrødene og -rundstykkene!

Det jo sånn at når man først har prøvd ut en teknikk som fungerer, er det bare å spe på med mange andre varianter, så har har jeg gjort deigen en god del grovere og så strør jeg på gresskarkjerner og sesamfrø på toppen.

LES MER! Sånn baker du femminuttersrundstykker med litt grovt mel

På bildene, ser du at jeg har bakt brød av denne deigen, men du kan like gjerne lage dem til rundstykker eller små brød! Det blir også veldig godt. I porsjonsberegningen du ser her ved siden av, står det 4, og det er 4 små brød. Eller du kan lage 2 store brød eller 15-16 rundstykker. Små brød og rundstykker stekes på like høy varme, men kortere tid. Småbrød i ca. 30 minutter og rundstykker i ca. 16 minutter.

Ingredienser

Deigen
750 g fullkornshvetemel
300 g hvetemel
1 ts salt
0.5 pk gjær
8 dl vann, ca. 25 grader

Toppingen
25 g gresskarkjerner
25 g sesamfrø

Slik gjør du

Ha begge melsortene i en bolle sammen med salt og tørrgjær og rør sammen. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp og rører den ut i vannet før du heller blandingen i det tørre og rører alt sammen til en deig. Den trenger ingen elting. 

Legg et lokk eller plastfolie over bollen og la den stå på kjøkkenbenken de kommende 2 timene. Sett bollen inn i kjøleskapet minst over natten. Nå kan deigen stå der opptil 14 dager, og du trenger ikke å bruke all deigen på én gang. 

Når du skal bake videre, tar du bollen ut av kjøleskapet og skjærer eller klipper av så mye deig du trenger. Ettersom deigen er helt kald når du skal forme den, er det enklest å enten forme i melete hender eller på et melfritt bord. Ha eventuelt mel på fingrene når du holder på. 

Bland sammen gresskarkjernene og sesamfrøene på en asjett. Når du har rullet ut rundstykkene eller brødene, pensler du dem med vann og dypper dem i frøblandingen. Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk dem med plastfolie og la dem etterheve i ca. 45 minutter. 

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Rundstykkene stekes i 15–18 minutter på nest nederste rille, småbrødene stekes i ca. 30 minutter og de store brødene i ca. 45 minutter. Begge brødene stekes på nederste rille. Sjekk med steketermometer om de er gjennomstekt. De skal ha en kjernetemperatur på 97 grader. 

Avkjøl baksten på en bakerist. 

7 kommentarer til “Grovt femminuttersbrød med frøblanding”

    • Hei Marthe!
      Ja, det går fint. Det vil bli litt kraftigere smak av det ferdige bakverket jo lengre tid deigen står. God bakst!

    • Hei Line! Jeg bruker bare å forme dem runde og steke rett på brett, men du kan gjerne bruke gryter også. Det funker skikkelig bra! Lykke til og god bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon